antifašistički skup

Josipović: Vratite Zagrebu ulicu 8. maja

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Josipović: Vratite Zagrebu ulicu 8. maja
29.01.2011.
u 12:03
Da imam ovlasti koje predsjednik republike nema antifašistički borci bili bi izjednačeni s borcima domovinskog rata, a partizanski spomenici bili bi obnovljeni, rekao je predsjednik.
Pogledaj originalni članak

Da imam ovlasti koje predsjednik republike nema antifašistički borci bili bi izjednačeni s borcima domovinskog rata, partizanski spomenici bili bi obnovljeni, a Zagrebu bi bila vraćena ulica 8. maja jer 8. svibnja je važan datum u povijesti Zagreba - rekao je predsjednik Ivo Josipović pozdravljajući antifašistički skup danas u Zagrebu.

Skup je pod Josipovićevim pokroviteljstvom organiziran u povodu nekoliko obljetnica antifašističke borbe - u prvom redu osnivanja 10. korpusa zagrebačkog.

Na skupu su bili predstavnici svih grana vlasti uključujući predsjednika Sabora Luku Bebića, veleposlanici, gosti iz susjednih zemalja poput Janeza Stanovnika iz Slovenije tako da u Starogradskoj vijećnici gotovo nije bilo mjesta.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 675

CA
Capolo
12:35 29.01.2011.

PravDA ili PLJAČKA!? 25,6 Bandić + 13 Josipović = 38,6 milijuna kuna (SDP+SDP crni fondovi) 5,2 Primorac + 4,1 Vidošević + 3,7 Hebrang = 13 milijuna kuna (HDZ + HDZ crni fondovi)

PR
Pretorian43
13:53 29.01.2011.

A da ja imam ovlasti, zatvorio bih i tebe i tvog prethodnika radi Veleizdaje naroda i njegovih nacionalnih interesa!!

OB
-obrisani-
14:06 29.01.2011.

alter Moram ti odgovoriti...vidis tu logiku ima i Vlada i ovi koji su za nju glasali, kao i oni 90-te koji su sve te zakone donijeli. Prodaj, rasprodaj, raskomadaj, unisti...mozda ce tudjinci znati bolje...naravno, proviziju stavis u dzep, za svaki slucaj. Nema ponosa, nema casti, nepoznato vam je odricanje i zalaganje, nema lojalnosti...jer da ima...ne bi radnice Kamenskog bile bez place, zaboravljene i napustene, ne bi nam tudjini razgovaarali o brodogradilistima, ne bi nam stranci imali banke u zemlji, ne bi pumpe bile u stranom vlasnistvu, ne bi Vlada razmisljala o prodaji HRVATSKIH suma i vode...ne bi imali beskucnice, kontejnerase, depresivce, preko 1500 branitelja koji su pocinili samoubistvo... Znas, nek je nas socijalizam bio kakav god...ali NISMO bili izdajice i nije se prodao ni centimar svoje zemlje. Ni centimetar. A Tito je bio i bolji i mudriji drzavnik nego svi ovi skupa, ALI nije trgovao sa nasom zemljom ni drustvenim dobrima, ni prirodnim bogatstvima. I TU JE NENADMASIV.