igore, slušaj!

Jurčićev savjet: Impresionirane Srbe treba napasti svom snagom

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
Jurčićev savjet: Impresionirane Srbe treba napasti svom snagom
19.03.2013.
u 11:20
- Radna atmosfera Srbima nije bila na visini, a Siniša je trener talijanske škole i ne trpi improvizaciju - kaže Jurčić.
Pogledaj originalni članak

Bio sam i s Dinamom kad smo igrali s Partizanom i tu je osiguranje ogromno, policija je zatvorila promet, stvarno se jako pazilo tako da i ne osjetiš pravu atmosferu. Tako će biti i sad kad Srbija bude dolazila na stadion, imat će minimalan kontakt s navijačima, kaže Jurčić. Dinamov trener Kruno Jurčić igrao je za Hrvatsku u Beogradu 1999., u uzvratu u Zagrebu nije.

– Tamo smo igrali utakmicu koja je mogla otići na obje strane, obje su reprezentacije bila vrlo jake, ali mi smo nekako sve držali pod kontrolom. Prisjetio se Kruno kako je tijekom utakmice u Beogradu nestalo struje, na Marakanu je pao mrak.

– Vrlo specifična situacija, sjećam se da smo čučnuli iako ne znam zašto. No Mijatović nam je rekao da je i večer prije nestalo struje, da je riječ o kvaru. Tako da smo znali da je tehnički kvar. U sjećanju mi je urezana slika kad smo ulazili, a u tunelu s obje strane samo specijalci.

Želi klince koji ga prate

Nije bilo ugodno doći ni na stadion.

– Bio sam i s Dinamom kad smo igrali s Partizanom i tu je osiguranje ogromno, policija je zatvorila promet, stvarno se jako pazilo tako da i ne osjetiš pravu atmosferu. Tako će biti i sad kad Srbija bude dolazila na stadion, imat će minimalan kontakt s navijačima.

Koliko se teško koncentrirati na samu utakmicu?

– Iz iskustva, a opet govorim o utakmicama reprezentacije i utakmici s Partizanom, bolje smo mi izgledali u Beogradu nego oni u Zagrebu. Možda sam subjektivan, ali dojam je da mi imamo hrabriji gard kad idemo k njima nego oni kad dolaze k nama.

Koliko ste upoznali Srbiju kao član Štimčeva stožera u svim dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama?

– Gledao sam nekoliko utakmica i znam ih otprilike. Po meni je Mihajlović napravio veliku grešku. Doduše, je li to greška pokazat će kraj kvalifikacija. Ušao je u drastično pomlađivanje momčadi. Malo je vremena, a ulaziš u kvalifikacijski ciklus, to nije pragmatično ni racionalno. Drugo je kad u klubu ideš na podmlađivanje, pa imaš pripreme, pa sedam dana između dvije utakmice. A u reprezentaciji imaš igrače tri dana i to je sve. Odlučio se za drastičan rez, znam i otkud je došla takva odluka. Želio je novi vjetar u reprezentaciji, red, rad i disciplinu. Tamo je bilo puno starijih igrača koji su se već "ostvarili" i igrački i financijski, rezultati i radna atmosfera nisu bili na visokoj razini. On je mlad trener, važno je naglasiti da je trener talijanske škole koja ne trpi improvizaciju. Želio je uvesti red preko noći, a bio je svjestan da to može samo s mladim igračima, s klincima koji će ga slijepo pratiti pa je maknuo ljude koje bi mu mogli raditi probleme u tom novom pristupu. Samo što je time eliminirao i dosta kvalitete i iskustva. To mu se nije pokazalo dobrim, imaju puno oscilacija, ne samo od utakmice do utakmice nego i tijekom utakmice, što je karakteristično za mlade momčadi. K tome, nisu imali ni sreće, pogotovu protiv Belgije.

Svim oružjima od početka

Doveli su se u situaciju da im u Zagrebu treba pobjeda.

– Vjerujem da će se tako postaviti i taktički.

Kako biste vi postavili našu igru?

– S Igorom Štimcem ionako se čujem i kažem mu sve što mislim. Da sam ja izbornik, pokušao bih iskoristiti trenutak da ih se napadne iz svih oruđa i oružja. To mislim slikovito, naravno. Pogotovu jer imamo igrače koji su u top-formi, a mogu odrediti takvu izvedbu – Olić, Mandžukić, Rakitić, pa i Luka je u strašnoj formi. Imamo igrače da ih, kako to znam reći, napadnemo već u tunelu. Imamo atmosferu, imat ćemo strašnu podršku, treba iskoristiti trenutak njihove impresije i bio bih do kraja agresivan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.