NEPROVJERENE INFORMACIJE

Kako je Facebook digao paniku u gradu od 8 milijuna ljudi!

Foto: Reuters/PIXSELL
Kako je Facebook digao paniku u gradu od 8 milijuna ljudi!
28.12.2016.
u 09:26
Facebook je objavio kako su se oslonili na 'provjerenu treću stranu da potvrdi incident'.
Pogledaj originalni članak

Kada Facebook aktivira opciju 'Provjera sigurnost' svi znaju da se radi o nekoj velikoj tragediji poput snažnih potresa, poplava ali i terorističkih napada. Takva opcija bila je aktivirana nedavno u Bangkoku, no ispostavilo se da su imali pogrešne informacije. 

Tako su korisnici Facebooka u Bangkoku dobili obavijest o 'eksploziji' što je izazvalo veliku histeriju. Sve je počelo kada su prosvjednici bacili male petarde na vladinu zgradu u Bangkoku i tada je nastala stranica za 'Provjeru sigurnosti' pod nazivom 'Eksplozija u Bangkoku' te su se ljudi počeli prijavljivati da su dobro, piše BBC.

Stranica je automatski povukla poveznicu sa stranice bangkokinformer.com koja se referirala na video BBC-a o eksploziji u Bangkoku, no radilo se o videu snimljenom 2015. godine.

Facebook je objavio kako su se oslonili na 'provjerenu treću stranu da potvrdi incident'. 

>> Božićno zurenje u Facebook može ljude učiniti jadnima

>> Novo istraživanje: Odmor od Facebooka na tjedan dana povećava šansu za veće zadovoljstvo u životu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar pozor
pozor
10:38 28.12.2016.

Najvece zlo 21 stoljeca je facebook i slicne stranice koje nas rade voajerima i gledamo kako i tko zivi,sve poput big brothera djelimo intimu sa ljudima koje vecinom neznamo.Ako imas prijatelja neka se potrudi i nazove i pita kako si i sta ima novoga a ne da klikne jednim gumbem na misu i pogleda doslovno kad si isao u wc,gdje si trenutno,jesi u vezi i tako neke bedastoce.

Avatar reference
reference
15:09 28.12.2016.

Kako je Facebook digao paniku u gradu od 8 milijuna ljudi!.........ja bih ipak stavio naslov, "Kako je Facebook ispao g.l.u.p"