Kupujmo Hrvatsko

Karlovčani pokazali da vole domaće proizvode

Foto: Domonik Grgurić/VLM
Karlovčani pokazali da vole domaće proizvode
02.07.2013.
u 11:24
U Karlovačkoj županiji izvoz je veći od uvoza i na tome se temelji gospodarska budućnost, smanjuje se broj nezaposlenih
Pogledaj originalni članak

Ovakav izravan kontakt s kupcima je najvažniji i najbolji. Lijepo je kada imate ljude koji ciljano dolaze zbog vaših proizvoda. Ta je akcija izvrsna zbog promocije onog što radite, a važan je i financijski učinak. Mi smo jako zadovoljni što su naši proizvodi prepoznati ne samo u Karlovcu, nego i diljem Hrvatske – rekla je Dubravka Poturica iz OPG- a Robert Poturica, čiji su proizvodi od lavande u akciji Kupujmo Hrvatsko u Karlovcu bili doslovno razgrabljeni.

 Mjere za zapošljavanje

 Uzgojem lavande počeli su se baviti 2006. godine. No, u akciji Kupujmo Hrvatsko sudjeluju od njezinih početaka kada je 1997. pokrenuta ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi dodjelom znakova “Izvorno hrvatsko“ i “Hrvatska kvaliteta“.

Ovom prilikom predstavilo se oko 150 tvrtki, obrta, zadruga, udruga, OPG-a i pojedinaca. Među njima je bilo i više od dvadeset proizvođača iz Karlovačke županije. Karlovčani su pokazali da itekako cijene i vole domaće proizvode, pa su po povoljnim cijenama kupovali sireve, sokove, med, ali i suhomesnate, proizvode za čišćenje, nakit, drvene igračke i ostalo.

Ovom prilikom predstavljene su i mjere za zapošljavanje karlovačke podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Predsjednik Županijske gospodarske komore u Karlovcu Zlatko Kuzman napomenuo je i da će ovako snižene cijene biti zanimljive i velikom europskom tržištu i onima koji kod nas dolaze na more.

 – Naša ideja je bila da pružimo priliku Europi da što bolje upozna Hrvatsku, a da mi u Europu uđemo s onim najboljim što imamo – rekao je Kuzman.

 Za male poduzetnike

 Napomenuo je i da daju priliku onima koji nemaju dovoljno mogućnosti za velike marketinške akcije da kroz ovu akciju ponude svoje proizvode i da preko tri tisuće malih poduzetnika uvrštenih u katalog “Vrijedne ruke“ lakše nađu svoje mjesto na tržištu. Zamjenik župana Josip Šafar istaknuo je da se smanjuje broj nezaposlenih. Dodao je i da u našoj županiji industrijska proizvodnja neprestano raste. Izvoz je veći od uvoza i na tome se temelji gospodarska budućnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.