Rasprava

Jandroković potvrdio: Hrvatski sabor sutra neće glasovati o slanju hrvatskih vojnika u stranu zemlju

Jandroković potvrdio da se odgađa glasovanje o slanju hrvatskih vojnika u NATO misiju (arhiva)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.10.2024.
u 11:13

Jandroković je oštro odbacio oporbene optužbe na račun Vlade da želi poslati hrvatske vojnike u Ukrajinu i da se Hrvatska uvlači u rat s Rusijom

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je izjavio kako sutra Sabor neće glasovati o odlukama koje se tiču odlaska hrvatskih vojnika u misije u druge države, tako neće glasovati ni o odluci vezanoj za aktivnost NATO-a u NSAT-u "dakle o odlasku dva časnika u Njemačku, a ne hrvatskih vojnika u Ukrajinu". Jandroković je oštro odbacio oporbene optužbe na račun Vlade da želi poslati hrvatske vojnike u Ukrajinu i da se Hrvatska uvlači u rat s Rusijom.

- S obzirom na sve laži i manipulacije koje su se govorile svih ovih zadnjih dana i optužbe na račun Vlade, da želi poslati hrvatske vojnike u Ukrajinu, da se Hrvatska uvlači u rat s Rusijom, to odbacujem još jednom - rekao je Jandroković za Hinu pa dodao: - Sutra ćemo glasovati, neće glasovati o odlukama koje se tiču odlaska hrvatskih vojnika u misije u druge države. Nećemo glasovati ni o odluci vezanoj za aktivnosti NATO-o u NATSU, dakle o odlasku dva časnika u Njemačku, a ne hrvatskih vojnika u Ukrajinu - rekao je Jandroković.

Dodao je da će se konzultacije s partnerima nastaviti te da žele stvoriti uvjete u kojima će i oporbeni zastupnici, koji još uvijek imaju nedoumice, dobiti dodatne informacije. - Nastavit ćemo s konzultacijama, nastavit ćemo i dalje razgovore s partnerima, jer želimo da u jednoj mirnoj atmosferi i dio oporbenih zastupnika, koji još uvijek imaju nedoumice, se dodatno informiraju - rekao je Jandroković, dodavši da će se glasovati o svih 13 točaka "kada se steknu uvjeti".

Na pitanje novinara misli li da trenutačno imaju dvotrećinsku podršku, Jandroković je odgovorio: - U ovom trenutku nemamo dvotrećinsku podršku, to je sigurno, ali vjerujemo da se ta dvotrećinska podrška može ostvariti ukoliko će oporbeni zastupnici zaista slijediti ono što je istina - rekao je pa izrazio nadu da će oporbeni zastupnici promijeniti mišljenje nakon dodatnih konzultacija, naglasivši: - Želimo da se dodatno informiraju, da se obave još dodatne konzultacije i nakon toga ćemo glasovati o cijelom paketu koji nam je Vlada poslala.

Jandroković je također istaknuo da je svjetska zajednica jasna u potpori Ukrajini. - Evo i ovdje danas u Latviji, tu je preko 50 čelnika, parlamenta i međunarodnih organizacija koji osuđuju vrlo jasno Rusiju, koji pružaju potporu Ukrajini, teritorijalnom integritetu i suverenitetu, koji pozivaju na poštivanje međunarodnog prava i poretka utemeljenog na nekim pravilima - rekao je.

Dodao je da se radi o operaciji NATO-a s ciljem pomoći Ukrajini, ali bez sudjelovanja hrvatskih vojnika u Ukrajini. -Ovdje se radi o operaciji, odnosno o aktivnosti NATO-a koja ima za cilj pomoći Ukrajini, ali bez odlaska vojnika u Ukrajinu, bez bilo kakvog miješanja Hrvatske u ratne operacije", istaknuo je Jandroković, optužujući predsjednika Zorana Milanovića i njegove podupiratelje da "uporno obmanjuju hrvatsku javnost" insinuacijama o slanju vojnika.

Jandroković je zaključio kako Hrvatska ostaje jasna u svojoj potpori Ukrajini, vodeći računa o vlastitim nacionalnim interesima. "Hrvatska je jasna u potpori Ukrajini itekako vodi računa o tome što su naši nacionalni interesi - naglasio je.

Na pitanje kada će se održati glasovanje o tome Jandroković je kazao kako sutra neće biti glasovanja o paketu od 13 odluka, a glasovat će se "kad se steknu uvjeti“. -Glasovat ćemo kad se steknu uvjeti, a do kraja ove godine imat ćemo još nekoliko glasovanja", rekao je Jandroković u Rigi gdje sudjeluje na parlamentarnom samitu Krimske platforme.

>>FOTO/VIDEO Mali heroj Ante došao kod Plenkovića: 'Djecu s teškoćama se isključuje, to otežava njihov razvoj'>>

Jandroković potvrdio da se odgađa glasovanje o slanju hrvatskih vojnika u NATO misiju (arhiva)
1/13
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
12:01 24.10.2024.

Kakav debakl! 😂😂😂😂

SI
siskic
11:32 24.10.2024.

Dakle, vaše laži i obmane nisu prošle. Pročitana ste knjiga već odavono. još malo nećete vi imati ni trećinu ruku. Podržati vas mogu jedino vaši iz bratije koji imaju debele koristi od vaše vladavIne i kojima je jedini cilj kako napuniti svoje džepove i džepova rodbine, prijatelja, kumova i ostale bratije. Bravo za Zokija.

ŽA
žabac
12:22 24.10.2024.

Koja besmislena rasprava i svađa. I djeca u dječjem vrtiću znaju da ako se dvoje gađa kamenjem a ti jednom daješ kamenje ti si strana u sukobu pa možeš očekivati da i tebi doleti kamen u glavu. Izgleda da našii političari iz vladajuće koalicije trebaju poći u dječji vrtić po savijet što raditi jer njihove rasprave nemaju veze sa logikom i zdravim mozgom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije