Na Žnjanu svečano otvoren 15. sajam GAST

Kerumova poslovna poruka: Uzdajte se u se i u svoje kljuse!

Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
Kerumova poslovna poruka: Uzdajte se u se i u svoje kljuse!
03.03.2010.
u 19:00
Župan Ante Sanader nije se složio s ocjenom Željka Keruma kako u nas vlada antipoduzetnička klima. Županija daje poticaje
Pogledaj originalni članak

Izaslanik predsjednika RH splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader otvorio je na Žnjanu jubilarni, 15. međunarodni sajam GAST 2010., na kojemu se predstavljaju 1273 izlagača iz 15 zemalja.

Veliku pozornost privukao je gradonačelnik Željko Kerum izjavom kako u nas vlada antipoduzetnička klima. Istaknuo je da je lako saborskim zastupnicima koji su nekoliko godina proveli u saborskim klupama i imat će dobre mirovine.

– Što je s poduzetnikom kad propadne, a zapošljavao je 5 ili 10 tisuća ljudi? Mediji se vesele svakome tko je na rubu propasti. To nije dobro. Zato kažem poduzetnicima, uzdajte se u se i u svoje kljuse – poručio je Željko Kerum.

S njegovim stavom nije se složio župan Sanader te je naglasio kako nije točno da u nas vlada antipoduzetnička klima. Splitsko-dalmatinska županija puno ulaže u gospodarstvo, s mnogo novca i poticajima podupire poduzetništvo. Posebno je čestitao novoj direktorici Sajma Split Sanji Vuković zbog toga jer u vremenu opće krize i recesije, kada svi kukamo, sajam bilježi porast od pet posto.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum jučer je komentirao prozivke potpredsjednika Vlade Darka Milinovića koji ga je oštro prozvao zbog "neljudskog i nekolegijalnog" odnosa prema HDZ-ovim vijećnicima.

– Ako je itko fin prema damama, to sam ja. Tako me naučila mater, ja sam imao mater i tri sestre, i danas ih imam. Jako sam pažljiv prema damama – izjavio je. Dodao je da je HDZ oporba u Gradu, a u Županiji su "pola-pola" te da se ta priča stalno ponavlja.

GAST 2010. bit će otvoren do 7. ožujka, a obuhvaća niz specijaliziranih sajmova. U sklopu sajma održat će se natjecanje barmena, kuhara, dvije humanitarne akcije, ocjenjivanje vina i gospodarske konferencije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JA
japa
16:28 04.03.2010.

Ćini mi se da još nigdje nisam pročitao ili čuo da je gospodin Kerum rekao nešto pametno. Ove odgovore koje je dao više pristaju nekoj vucibatini nego gradonačelniku lipog grada Splita.

SK
santa klaus
16:57 04.03.2010.

Kerum možda nije klasični političar, pa ne uvrće i zamotava stvari.Možda zato ispada glup i sirovina, ali nas vode sve gospoda u finim odijelima, znaju fino pričati, svi fino izbrijani itd itd.A di su nas takvi dovukli?!Uglavnom Kerum govori znatno više istine od drugih, a sad što to neke boli, neka ih boli. Dovoljno se iščitava iz ovog članka, ŽUPAN JE ČESTITAO NA POVEĆANJU SAJMA OD 5% . To je dakle najvažnije, sajmovi i vašari.Po mogućnosti dobro žderalo i lokavica...normalno kad oni ne plaćaju.

Avatar deziderij
deziderij
12:59 20.04.2010.

Kerum je Kerum. On je takav kakav jest: neuglađen, bez gospodskih manira, bez neke naobrazbe, elokventnost mu je na mizernom nivou, nesuvislo priča i nikom ne daje pardona i zbog toga mnogima ne imponira. Po svemu, nije za gradonačelnika. ALI, uvijek ima neko ali, nije sve tako crno-bijelo. Ipak je napravio nešto od obećanog i ako ga ne budu stalno gnjavili i prozivali, mogao bi on mnoge iznenaditi u pozitivnom smislu. Možda bude puno bolji od slatkorječivih i ljigavih političara koji obečavaju brda i doline a na koncu dobijemo od šake do lakta. Bolje i sirov gradonačelnik sa rezultatima nego ljigavac sa šupljom pričom.