DOMAĆI SPECIJALITETI

Koliko su hrvatska autohtona jela poznata strancima? 'Treba zaviriti u sirotinjsku hranu'

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Koliko su hrvatska autohtona jela poznata strancima? 'Treba zaviriti u sirotinjsku hranu'
21.04.2024.
u 09:01
Soparnik, brudet, fritaja sa šparogama, pašticada, štruklova juha, purica s mlincima, janjetina pod pekom, kvarnerski škampi... nema tako male zemlje s tolikim bogatstvom raznovrsnih slasnih jela

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadržaj s potpisom.

NOVA FAZA SKUPLJEG HLADNORATOVLJA

Naoružavanje Europe i svijeta: Kako je oružje opet postalo najvažnija stvar na svijetu

Zadnjih nekoliko desetljeća mislilo se kako svijet mirno plovi prema općoj preobrazbi svih gospodarskih, društvenih, političkih i kulturnih životnih uvjeta i da se njegovoj sve većoj uzajamnosti i međuovisnosti ništa ne može prepriječiti niti je zaustaviti. Sada se svijet nalazi u novoj fazi grubljeg i kudikamo skupljeg hladnoratovlja, blokovske podjele šire su nego prije te s većim brojem jakih globalnih igrača i konfrontiranih saveza no ikada dosad



Komentari 6

Avatar barba_arba
barba_arba
14:06 21.04.2024.

Izvorne su samo pljeskavica, čevapi, leskovački roštilj i lepinja sa masti napojena, 254 vrste pita i bureka , uz domaću kokakolu i dobru baklavu

RO
romobil
09:44 21.04.2024.

Koji su to autohtoni high-tech proizvodi? Koja je to autohtona hrvatska industrija osim primarne proizvodnje kulina, pršuta i čvaraka?

DO
doktorica
10:17 21.04.2024.

soparnik nikad jeli,fritaja,pašticada-to su dalmatinska jela.Kod nas je npr.rudarska greblica(Samobor)zlevanka(Međimurje)purica sa mlincima itd.mnoga zagorska jela