SUPERTORPEDO

Konačno ostvarenje Putinovog sna? Rusija se pohvalila novim nuklearnim oružjem

Foto: POOL New/REUTERS
FILE PHOTO: Evgeny Prigozhin assists Russian Prime Minister Vladimir Putin during a dinner with foreign scholars and journalists at the restaurant Cheval Blanc on the premises of an equestrian complex outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russia's President Vladimir Putin speaks on the phone with a participant of a charity event, in Moscow region
16.01.2023.
u 11:04
U govoru prije pet godina, Putin je rekao da će domet torpeda biti neograničen i da bi mogao djelovati na ekstremnim dubinama brzinom mnogo puta većom od bilo koje podmornice ili drugog torpeda.
Pogledaj originalni članak

Rusija je proizvela prve nuklearne bojeve glave za supertorpeda Posejdon koji će biti raspoređeni na nuklearnoj podmornici Belgorod, objavio je u ponedjeljak TASS pozivajući se na anonimni obrambeni izvor.

"Proizvedene su prve količine oružja za Posejdon i podmornica Belgorod dobit će ih u bliskoj budućnosti", otkrio je izvor za TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 2018. godine takozvani Posejdon. Opisao je to novom vrstom strateškog nuklearnog oružja s vlastitim izvorom nuklearne energije.

U govoru prije pet godina, Putin je rekao da će domet torpeda biti neograničen i da bi mogao djelovati na ekstremnim dubinama brzinom mnogo puta većom od bilo koje podmornice ili drugog torpeda.

"Vrlo su tihi, imaju visoku sposobnost manevriranja i praktički su neuništivi za neprijatelja. U današnjem svijetu ne postoji oružje koje im se može suprotstaviti", rekao je Putin.

VIDEO: S Murtera pod okriljem noći nestala zaplijenjena jahta Putinove prijateljice: 'Na njezin vez usidrili isti model broda'

RAT U EUROPI

Rusi gađali nekoliko ukrajinskih gradova, u Kijevu aktivirana protuzračna obrana; Britanci šalju tenkove

Bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Vjačeslav Volodin, predložio je zapljenu imovine Rusima koji su napustili zemlju i "vrijeđaju" državu i njezine oružane snage iz inozemstva. Prijedlog Vjačeslava Volodina, predsjednika donjeg doma parlamenta, očito je bio usmjeren na predstavnike oporbe koji su osudili rat u Ukrajini nakon što su pobjegli iz zemlje

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:23 16.01.2023.

Rusi imaju prvi podmorski nosač aviona Admiral Kuznjecov.

Avatar Viktor999
Viktor999
11:12 16.01.2023.

Već vidim putinove rektalne padobrance kako slave, buahahaha

DU
Deleted user
12:48 16.01.2023.

Ajmo zamisliti svijet bez Rusije. Nema hladnog rata, utrke u naoružanju, straha od nuklearnog sukoba, nema NATO-a. Gotovo idilično.