srbija

Koštunica će biti saslušan zbog ubojstva Zorana Đinđića

Foto: ARHIVA VL
Koštunica će biti saslušan zbog ubojstva Zorana Đinđića
15.03.2011.
u 16:33
Koštunica, koji je u vrijeme atentata bio predsjednik Srbije, dat će iskaz sucu istražitelju. Još dvadeset osoba trebalo dati bi iskaz policiji.
Pogledaj originalni članak

Lider DSS-a Vojislav Koštunica bit će saslušan o političkoj pozadini ubojstva premijera Zorana Đinđića, prenosi Blic. Koštunica, koji je u vrijeme atentata bio predsjednik Srbije, iskaz će dati sucu istražitelju. Još bi dvadeset osoba trebalo iskaz dati policiji. Koštunica je zanijekao svoju povezanost s političkom pozadinom Đinđićeva ubojstva i optužio vlast da ga politički proganja i zlorabi godišnjicu atentata te da pravosuđe montira sudske postupke.

Đinđić je ubijen 12. ožujka 2003. ispred zgrade vlade Srbije. Izvršitelj atentata Zvezdan Jovanović Zveki osuđen je na 40 godina zatvora. Istu je kaznu za organizaciju atentata dobio Milorad Ulemek Legija. Legija je bio zapovjednik specijalne jedinice MUP-a Srbije Crvenih beretki, čiji su članovi, uključujući i Jovanovića, sudjelovali u organizaciji i provedbi atentata na Đinđića. Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac ocijenio je za Tanjug da bi otvaranje istrage o pobuni Crvenih beretki potkraj 2002. moglo rasvijetliti političke motive ubojstva premijera Đinđića. Crvene su beretke blokadom cesta i prilaza Beogradu pokušale srušiti Đinđićevu vladu, kojoj su zamjerale suradnju s Haaškim sudom i borbu protiv organiziranog kriminala.

 Neki od pripadnika pripadnika Crvenih beretki bili su suradnici Zemunskog klana, a počinili su i ratne zločine na prostorima bivše Jugoslavije. Odvjetnici obitelji Đinđić smatraju da je Koštunica, dok je bio na vlasti, štitio političke nalogodavce atentata.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OB
-obrisani-
17:14 15.03.2011.

Dolijao i Voja Kalašnjikov. Sramota što je taj sebi dopustio biti umješan u ubojstvo premijera Đinđića, a još veća sramota Srba što su ga toliko vremena pustili da nesmetano sere po njima......

Avatar emilsali
emilsali
18:19 15.03.2011.

Koštunica \"Zamislite u jednoj košnici da se organizuju izbori za predsednika košnice. I onda se seti Trut. Deset godina je spavao, u toploj košnici. Mudar je nikome se nije zamerio, krila nije pokvasio i odlučio da se kandiduje. Svi ga vole, a sto da ga ne volele kada je TRUT! I krenuo po Srbiji da ogovara pčele radilice, mrzovoljan, podgojen, ljut, uvređen, ništa mu ne valja. Ne rade dovoljno, te pčele radilice. Ima TRUT primedbe. Njega da pitaju, radili bi još više. Srecom niko ga ne pita. I krenuo TRUT po Srbiji i otkrio veliku tajnu – loše se živi u Srbiji – otkrio Ameriku. Pčele rade mnogo, imaju malo, teško je stanje. I on se uvredio. Počeo je da traži krivce zašto se tako loše živi u Srbiji, kad on u svom kabinetu, u svojoj toploj košnici smislio bi on mnogo dobrih recepata ali neko drugi da vuče kola umesto njega, a on da sedi na tim kolima.\" Dr. Zoran Djindjic ... sve je rekao ...

BT
boki taki
00:04 16.03.2011.

Očito da gospon Erkjul nije Đinđićev fan.Što su ga onda koknuli?Bio dužan pare?Ili je najavio odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala?