LIBIJA

Libija: Prosvjednici zauzeli Al-Baydu, drže dijelove Bengazija?

Foto: afp
Libija: Prosvjednici zauzeli Al-Baydu, drže dijelove Bengazija?
18.02.2011.
u 22:02
Riječ je o nepouzdanim inforamcijama koje prosvjednici preko društvenih mreža šalju Libijcima u egzilu
Pogledaj originalni članak

Prosvjednici koji se bore protiv Gadafijevih snaga sigurnosti u Libiji preuzeli su kontrolu nad središtem istočnog grada Al-Bayda, trećem po veličini u zemlji, javili su zapadni mediji. Vojska se povukla iz centra, ali nastoji uvesti blokade oko grada.

Informacije koje tijekom dana pristižu iz Libije na kapaljku nemoguće je provjeriti, s obzirom da u libijskim gradovima nema puno stranih novinara. Prosvjednici koji preko društvenih mreža kontaktiraju s Libijcima u egzilu tvrde da kontroliraju i dijelove Bengazija, središta prosvjeda u zemlji.

Prema istim nepouzdanim izvorima, prosvjednici su uspjeli spriječiti vladine snage da pojačanja dovedu zračnim putem.

Prema informacijama BBC-ja, Libija je poduzela ozbiljne mjere protiv prosvjednika koje uključuju blokiranje internetskih stranica i isključivanje struje područjima gdje su najveći prosvjedi.

Human Rights Watch navodi da je u Al-Baydi poginulo najmanje 16 ljudi. Međunarodne organizacije za ljudska prava tijekom dana su navodile brojku od 24 stradala širom zemlje, dok neke libijske organizacije tvrde da ih je bilo najmanje 50.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 430

FL
flok
18:53 19.02.2011.

@kockica izgleda da upotrebljavaju i tenkove i mitraljeze

OB
-obrisani-
19:53 19.02.2011.

Stockholm Da je znanje danas nešto što se smatra zastarjelim dokazuju i one dvije kokoši koje pišu prema svojim predrasudama a mišljenje mjenaju prema tome tucaju li se sa obrezanima ili neobrezanima, koliko mi se čini dok je neki Mehmed bio đokej ovoj kokoši Leoni onda je ridala nad Gazom a što je sve izdjelila ostalima posebno tebi me bih ponavljao. Dakle ako pogledamo povijesne događaje koji su obilježili našu europsku povijest vidjet ćemo da su osmanlije uvjek napredovali u Europu poslje velikih epidemija ili europskih ratova, tako se provala na Balkan desila iz epidemije kuge, prodor u Poljski još za trajanja 30 godišnjeg rata, napad na Moskvu nakon ruske pobune Opričnika 1570 i tako redom, ovo danas postaje polako epidemije “bijele kuge“ a prazni prostor puni se imigrantima od kojih je skoro 1/3 “neprilagođenih“, ovo je “tihi“ rat ali još bez upotrebe teškog topništva, zrakoplovstva i oklopa, dođe li do toga oni gube i oni to jako dobro znaju i zato idu qurcem a ne Kalašnjikovom

OB
-obrisani-
16:39 19.02.2011.

sipa pa nisi ni ti daleko od Strepa ali on je bolestan...