Upecali kapitalca

Lovio zabranjenim parangalom

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Lovio zabranjenim parangalom
23.08.2011.
u 11:09
Ribočuvar Karlo Posavac tvrdi da su počinitelja dugo pratili da bi ga napokon ulovili na djelu
Pogledaj originalni članak

Stjepan Grula, pročelnik za društvene djelatnosti bjelovarske gradske uprave, ulovljen je u protuzakonitom ribolovu na podravskom jezeru Šoderici, objavio je lokalni Bjelovarski list.

Som kao dokaz

Na omiljenom koprivničkom izletištu bjelovarskog pročelnika ribočuvari su zatekli dok je neregistriranim čamcem obilazio dan ranije postavljene žinje, zabranjene riječne parangale. Na udici je imao soma dugog 80 centimetara koji bi ga mogao i te kako skupo stajati. Naime, za počinitelje tog kaznenog djela predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine. Prema tvrdnjama ribočuvara Karla Posavca, počinitelja su pratili dulje vrijeme i na kraju im se trud isplatio jer su ga ulovili na djelu. Tvrdi da im je pošteno priznao krivicu i da s njim nisu imali nikakvih problema.Pročelnik Grula na Šoderici ima vikendicu, a u protuzakonitom ribolovu zatečen je dok je provodio godišnji odmor. Jučer se vratio na posao no blamažu s krivolovom nije želio komentirati. Za razliku od njega, bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec, iako iznenađen, spremno je kazao da događaj zaslužuje osudu.

- Čim sam jutros čuo za nemili događaj pozvao sam pročelnika na razgovor. Takvo što ne priliči nikome, a posebno ne jednom pročelniku - kazao je Korušec dodajući da je krivnja ipak individualna.

Osramotio sebe i Grad

- Tim činom pročelnik je ponajviše naštetio sebi, ali ne možemo zaobići činjenicu da je posredno naštetio i ugledu Grada Bjelovara. No činjenica je da je on svoj posao pročelnika dosad obavljao besprijekorno i što se Grada tiče, osim javne osude, neće biti poduzete nikakve druge mjere - kazao je Korušec. Za pročelnika Grulu nemili događaj zbio se u vrlo nezgodno vrijeme, jer je upravo napunio 65 godina života. Neposredno prije otkrivanja blamaže u kuloarima su se čula nagađanja o njegovu umirovljenju. Hoće li do toga doista doći, gradonačelnik nije mogao reći navodeći da će u vezi toga tek razgovarati.

- U ovom trenutku ništa o tome ne mogu reći osim da imam službenu potvrdu da pročelnik može ostati raditi do kraja godine bez obzira na to kad je ispunio uvjet za mirovinu - zaključio je Korušec. Bolji poznavatelji prilika na Šoderici tvrde da Grula zapravo nije imao sreće, jer se tim nedopuštenim ribolovom tamo mnogi bave. Tvrde da se čak vodi tihi rat između bjelovarskih i koprivničkih krivolovaca, no sve i da je to istina Grulu to ne može opravdati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DH
dalibor.hren
17:42 23.08.2011.

Grula će zbog zabranjenog ribolova dobiti zatvorsku kaznu, a Horvatinčić će biti oslobođen zbog nedostatka dokaza.

RI
ribić007
18:19 23.08.2011.

Navedeni gospodin je bio u prekršaju i tu nema diskusije, za navedeni prekršaj mora odgovarati kao i svaka druga osoba u ovoj državi bez obzira šta je on pročelnik svi bi trebali pred zakonom isti.

MO
modovisisajteMaraschino
21:44 23.08.2011.

pa pola ribica peca ilegalno ili sa nedozvoljenom opremom... cak je ovo i optimisticna procjena. sada dizati toliku buku i prasinu zbog obicnog prekrsaja... a lopovi i ubojice secu slobodno drzavom a Grula ce biti razapinjan zbog jedne ribe od 80 cm.... da je barem od 180 ;)