Predsjedništvo SDP-a

Zoran Milanović neutralizirao Zlatka Komadinu, presjekao Marasa

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
SDP
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
SDP
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
SDP
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
SDP
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
SDP
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
SDP
02.07.2014.
u 21:56
Maras je tvrdio da se posao koordinatora može raditi uz ministarski
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović neutralizirao je Zlatka Komadinu, župana primorsko-goranskog koji mu ne prestaje biti otvorena oporba u stranci. Predsjednik SDP-a je za to dobio i podršku Predsjedništva. Na sastanku Predsjedništva u srijedu odlučeno je da se krene u pripreme za parlamentarne izbore i uvedu koordinatori po izbornim jedinicama kao što je to bilo uoči izbora 2011. godine. Pritom je utvrđeno da koordinatori ne mogu biti ministri, gradonačelnici, načelnici, ali ni župani. Time su Komadini srezana krila i utjecaj u riječkom SDP-u.

Na sastanku je bilo govora kako je sada drugačija situacija u odnosu na prošle izbore jer je SDP na vlasti, pa se stranački "frontmani" ne mogu primiti toga posla.

Drugačijeg mišljenja bio je jedino Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta koji je izrazio želju da bude koordinator i tvrdio da se taj posao može raditi uz ministarski. Na to su mu replicirali drugi ministri, a prvi navodno Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i Fondova EU. Nisu se složili navodeći da je previše obaveza u Vladi i da se ne mogu baviti strankom na štetu Vlade. Maras je i dalje tvrdio svoje, a onda ga je, doznajemo, presjekao premijer Zoran Milanović.

Koordinatori koji će obilaziti SDP-ove organizacije i poticati aktivnosti po svim izbornim jedinicama nisu imenovani, no ideja je da to budu mlađi ljudi, kako kaže jedan od naših sugovornika, "drugi ešalon".

Na predsjedništvu je rečeno da će se sjednica Glavnog odbora održati prvog tjedna u rujnu i tada će se formalno dati podrška Ivi Josipoviću za novi mandat.

>> Milanović će 
morati počistiti zonu ispod svoje ljestvice

>> Maras: Nema raskola u stranci, Milanovićeva pozicija nije uzdrmana

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

HR
hrxxx111
20:33 02.07.2014.

naravno da maras moze raditi jos 1 posao uz ministarski, Jer kao ministar ne radi nista

EP
epulon
20:33 02.07.2014.

I ja bi nešto koordinirao za tu lovu koju gospoda dobivaju

DU
Deleted user
20:23 02.07.2014.

Maras-Milanović-Komadina ,"trio fantastikus"!