HDZ

Matušić: Bebić je trebao opominjati zastupnike zbog uvreda

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Matušić: Bebić je trebao opominjati zastupnike zbog uvreda
23.09.2010.
u 13:01
Bebića se proziva za put u SAD, a Stazić je na Brijunima s članovima obitelji boravio 49 dana za sedam kuna po danu
Pogledaj originalni članak

– Mi smo demokratska stranka pa nije neuobičajeno da članovi o nekom pitanju imaju drukčija mišljenja, rekao je glasnogovornik HDZ-a Frano Matušić. Odgovorio je tako na novinarsko pitanje jesu li on i HDZ ljutiti na Luku Bebića zbog načina na koji je prekjučer u sabornici vodio Aktualni sat. Matušić je tvrdio da nisu ljutiti ni HDZ ni on, nego da je samo iskoristio poslovničke mogućnosti i od predsjedajućeg zatražio opominjanje onih koji vrijeđaju u sabornici.

“Opasne namjere”

– I sad mislim da ih je trebalo opomenuti, ali nisam davao upute Bebiću kako da postupi, branio se Matušić. Odbacio je novinarska nagađanja da je Bebić s mjesta predsjedajućeg zamijenjen upravo zbog nezadovoljstva HDZ-a njegovim vođenjem Aktualnog sata. Međutim, Matušića demantiraju činjenice. Naime, poslije stanke koju je tražio HDZ bilo je više nego jasno da je Bebić dobio po prstima jer nije dovoljno zaštitio premijerku Kosor od oporbene paljbe.

Matušić nije bio rječit ni kad su mu novinari postavili pitanje o tome kako komentira informacije objavljene u Večernjem listu da je bivši veleposlanik u SAD-u Neven Jurica plaćao avionske karte obitelji Luke Bebića za njihova boravka u SAD-u. Rekao je da na to nema komentara, ali nije propustio dodati da je SDP-ov zastupnik Nenad Stazić na Brijunima boravio s nekim članovima svoje obitelji punih 49 dana za sedam kuna po danu, koliko je iznosila pristojba. Stazić je jučer odbio komentirati Matušićeve izjave.

Matušić nije želio odgovoriti ni na pitanje je li HDZ tražio od glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da se “pozabavi Sanaderom”, što se moglo iščitati iz zastupničkog pitanja Josipa Đakića (HDZ), ali se osvrnuo na izjavu zastupnika Željka Jovanovića (SDP) “da je u smislu političke odgovornosti vrh HDZ-a kriminalna organizacija”, ocijenivši da je ona na tragu SDP-ovih izjava da je HDZ stranka opasnih namjera s početka 90-ih.

1991. godina kao dokaz

Matušić je dodao kako je poznato da su članovi partije izišli iz sabornice i nisu glasovali 25. lipnja 1991. za neovisnost Hrvatske.

– SDP se ne može osloboditi svojih korijena koje vuče još iz komunističkog, totalitarnog i zločinačkog režima. Nekada je partija optuživala, sudila i likvidirala, a danas pokušava ponovno optuživati i suditi. Na sreću, nema niti će više ikada imati državne mehanizme za likvidaciju onih koji drukčije misle.

Matušić je pozvao DORH da obavijesti javnost do kuda se došlo u istragama, pogotovu o aferi Deimler.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

BK
bez_komentara_2
19:06 23.09.2010.

Dva zla različitog imena,različitih boja i različitih ljudi!

MM
Mladen Miletić
13:28 23.09.2010.

Ostali komentar nije bio dopušten unaprijed, zbog istine.

BT
biracko-tijelo
14:48 23.09.2010.

Bravo Frano, netko je morao i ovo reci.