AFERA SAVJETNIK

Mažar (HDZ): Most se stavio u interese Mađarske kontra interesa Hrvatske

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor sjednicu nastavio izjašnjavanjem o podnesenim amandmanima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravlja o o Konacnom prijedlogu zakona o drzavnim sluzbenicima
14.12.2023.
u 15:26
„Sve je više informacija da je proteklih mjeseci vođena medijsko-koruptivna operacija rušenja Vlade Andreja Plenkovića. Sada je jasno da su akteri, osim bivšeg savjetnika Lovrinovića, i Nikola Grmoja i Mostovci, ocjeunjuje zastupnik HDZ-a Nikola Mažar
Pogledaj originalni članak

Zastupnik HDZ-a Nikola Mažar poručio je u četvrtak, komentirajući najnovije poruke Nikole Grmoje u kojima se spominje Mađar, da se Most stavio u interese Mađarske nasuprot interesima Hrvatske te da se proteklih mjeseci vodi medijsko-koruptivna operacija rušenja Plenkovićeve Vlade.

„Sve je više informacija da je proteklih mjeseci vođena medijsko-koruptivna operacija rušenja Vlade Andreja Plenkovića. Sada je jasno da su akteri, osim bivšeg savjetnika Lovrinovića, i Nikola Grmoja i Mostovci. Vidimo bezuspješan pokušaj bijega Mostovaca od ove afere, kao i govorenje da je Grmoja kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća, bio upleten kako bi govorio istinu pada u vodu, jer je Grmoja ovdje aktivan član cjelokupne prepiske, jedan od aktera gdje vidimo da postoje indicije vezane za i koruptivne radnje, ali i obmanjivanje javnosti”, ocijenio je Nikola Mažar (HDZ).

Kako poruke sve više izlaze, Most, koji je poznat kao širitelj panike, kaosa i neprovjerenih informacija, ovdje ne samo da je iskoristio javnost i građane kako bi pod krinkom prokazivanja navodne afere 'plin za cent' i tvrdnji da premijer Plenković štiti neke aktere na energetskom polju sada se razotkrio skroz, ocijenio je.

„Zahvaljujući selektivnim informacijama koje su fabricirali i puštali kako bi se obračunavali s određenim privatnim interesima i sukobima unutar energetskog dijela, manipulirali informacijama i javnošću, stvarali su lažnu sliku kako bi prije svega srušili Vladu Andreja Plenkovića. Ključno je, što je vidljivo iz današnjih objava, da su Mostovci zbog svoje mržnje prema HDZ-u i Plenkoviću spremni ne samo neprovjerene informacije fabricirati i modelirati kako bi manipulirali, nego su spremni ići i u borbu protiv nacionalnih interesa”, ustvrdio je.

POVEZANI ČLANCI:

Konferencija za medije

TV Mreža o aferi savjetnik: Mi smo tu iskorišteni. Postoji rat dviju strana, jedna je našla trulu jabuku

Bivši posebni savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV navodno je nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica za to predviđenog novca. Afera je to koja od utorka potresa Hrvatsku, a zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović. Zbog svega je prozvana Mreža TV sazvala konferenciju za novinare.

U porukama se, kako je pojasnio, spominju Mađari u situaciji kada geostrateški položaj zbog agresije Rusije na Ukrajinu i ovisnosti Europe o ruskom plinu je takav da je Republika Hrvatska stvorila da zalihe plina budu stabilne, da sigurnost opskrbe plinom svih i javnih i privatnih poduzeća i zaštita hrvatskih građana bude na prvome mjestu. Kada jačamo sebe, naglasio je, i kroz širenje LNG terminala i postajemo ne samo poveznica između SAD-a i zapadne Europe, postajemo sigurni.

Grmoja u porukama spominje kako će se ovaj razgovor s Mađarskom održati, što jasno i nedvosmisleno govori da se jedna politička opcija stavlja u interese strane države kontra interesa Republike Hrvatske, poručio je Mažar, dodavši da Most ne preže ni od čega ako je usmjereno protiv Vlade RH.

Dodao je i da se nikako ne može raditi paralela s Fimi Medijom i aferom Mreža, kao ni između HDZ-a toga vremena i sadašnjeg HDZ-a, prije svega zato što akteri ove afere nisu članovi HDZ-a nego su izvan HDZ-a, a cilj ove operacije i cilj ove afere je upravo bio HDZ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar horuk
horuk
17:14 14.12.2023.

Ovi koji brane opetovano Mostovo pomaganje Orbanu. Shvaćam da možda niste za vladu nego neku svoju opciju, to je demokracija i to je ok. Ali razmislite, zar stvarno želite podržavati takvu stranku kojoj je draži tuđi diktator nego neka ovdašnja stranka i hrvatski narod.

ZA
Zagrebčanka
16:17 14.12.2023.

Predlažem da ovaj slučaj istraži Povjerenstvo za istraživanje sukoba interesa.

UG
ugroženi
17:50 14.12.2023.

Jel nekoga možda interesira da li je PPD u Mađarskoj platio kaznu jer je doista vršio protuzakonite manipulacije. Mislim, nije to lijepo a i puno govori o tome o kakvom se profilu osobe radi. Tko vara Mađare varat će i Hrvate. Njemu je to sve isto.