Konferencija za medije

TV Mreža o aferi savjetnik: Mi smo tu iskorišteni. Postoji rat dviju strana, jedna je našla trulu jabuku

Mreža TV
Google Earth
14.12.2023.
u 13:49

Bivši posebni savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV navodno je nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica za to predviđenog novca. Afera je to koja od utorka potresa Hrvatsku, a zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović. Zbog svega je prozvana Mreža TV sazvala konferenciju za novinare.

"Čekali smo da svi ispucaju snimke, da vidimo tko će što reći pa da možemo reagirati", rekao je Saša Engler, direktor i jedan od suvlasnika kanala Mreža TV, na samom početku konferencije za medije. "Priča je jako kompleksna. Ništa nije tako jednostavno", rekao je. 

"Mi smo nezavisna televizija. Gazili su nas svi, i lijevi i desni, pa i Milan Bandić kada smo došli ovdje u Zagreb, ali smo se uvijek odupirali pritiscima. Kompleksna je stvar, puno detalja. Surađivali smo s Markom Ljubićem koji je ovdje imao zakup termina, krenuli smo raditi dvije emisije. Imao je zakup termina, a mi smo bili tehnička realizacija, nismo utjecali na izbor tema. Osigurao sam da to ide i na nekim drugim televizijama jer partnerski razmjenjujemo programe. Njemu nismo platili, ne postoji nijedna uplata Marku Ljubiću, jer je bio dogovor da se naplatimo od sponzorstava. Marko je otvarao svakakve teme, napadao, nekad se nisam ni slagao s njim, ali nismo utjecali na ono što je radio. Prošle godine prekinuli smo suradnju jer nismo mogli financijski izdržati pritisak te produkcije", tvrdi Engler.

VEZANI ČLANCI 

Engler tvrdi i da je Ljubić samostalno angažirao pomoć Marina Vlahovića kao pomoć u vođenju emisija. "On je napadao sve žive, od Vlade, PPD-a, svih struktura pa i neke medije. To je početak priče s Marinom Vlahovićem."

Navodi kako nisu imali novca za uplate. "Onda smo u jednom trenutku krajem ljeta, kako je Marin dolazio pitati za novac, bili i mi i on u teškoj situaciji, moram reći da sam se sažalio pa sam mu rekao: 'Vidim da radiš emisiju, dođi pa ćemo ti mi to raditi, pustiti, platiti te za to.' Tako ću neki dug koji sam preuzeo iz moralnih razloga zatvoriti. Marin je dolazio i radio. U jednom trenutku mi je rekao da je stupio u kontakt s Lovrinčevićem oko nekih sponzorstava. Kroz neke priče sam mu spomenuo da radimo ponude državnim institucijama, kao i drugi mediji. Nabrojao sam mu nekoliko firmi koje su mi pale napamet. Nisam mogao vjerovati da se pojavio i rekao da je bio s Lovrinčevićem i da je rekao, ako hoću, da on može riješiti te tvrtke. Rekao sam da ne razumijem. S njima radimo godinama kao i drugi mediji. Nakon toga nas je Marin počeo nagovarati da pristanemo."

VEZANI ČLANCI 

Engler tvrdi da je Vlahović od početka snimao Juricu Lovrinčevića i da je njemu to odmah bilo sumnjivo. "Zamolio sam da me ne petlja u to, da ne želimo to raditi. Onda se pojavio Marin sa snimkama za koje znamo oko četiri tjedna. Rekao je da ga je snimio, a on je tad radio za nas emisiju 'Istražitelji'. Pustio mi je snimku, poslušao sam možda 10 sekundi i rekao da se ne želim petljati u to. U procesu smo prodaje, imamo dugove, nisam u situaciji da se upuštam u te ratove. To je on dobro znao", kaže Engler koji tvrdi da Mreža TV nije nikome ništa dužna niti je uzela ikakav novac. Osim toga tvrdi da su bili ucjenjivani. "Mi smo tu iskorišteni. Postoji rat dviju strana, jedna je našla trulu jabuku kod druge i to iskoristila", rekao je Engler ne želeći reći o kojim se stranama radi. 

Podsjetimo, u aferu Savjetnik upleten je Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, koji je navodno pritiskao novinara Marina Vlahovića da od direktora Mreže TV traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta za oglašavanje državnih tvrtki. Zbog afere Savjetnik smijenjen je ministar Davor Filipović pa je bez funkcije ostao i njegov savjetnik Jurica Lovrinčević.

VIDEO U zgradu DORH-a na Remetinečkoj privedene osobe uhićene u Maksimirskoj

Komentara 15

SP
Spezzi
13:20 14.12.2023.

godinama im Bujica trn u oku. odjednom nađu lika bivšeg skojevca koji voli lovu i koji pokrene emisiju Budnica i udara sve kontra u istom terminu i sva tri dana u tjednu, pare nisu problem.... pametnom dosta.

ZA
zakdert2
13:51 14.12.2023.

Svašta, mi nismo krivi, ništa znali, a što smo znali nismo željeli sudjelovati. Samo smo željeli javnim novcem, koji smo dijelili s Lovrinčevićem puštati emisije u koje smo dovodili isključivo KraDeZe Mostovce i raditi u njihovoj kampanji. Ali ništa mi nismo krivi samo iskorišteni.

22
224
14:33 14.12.2023.

Pa ako se ovaj Lovrinčevič ne vrati iz Belgije još 10-ak dana, bit će sve ispeglano i "usuglašeno". Još će mu i naknada za duševne boli biti isplaćena....Ne treba biti posebno pametan i skužiti (po "pokajnicima i naknadnoj pameti") kako aktivne koordinacije na daljinu već daju rezultate.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije