PROTIV FAŠIZMA

Napeto u centru Beograda: Nedićeve pristaše sukobile se s prosvjednicima

04.02.2018.
u 17:22
- Nećemo dozvoljavati u 21. stoljeću da, nakon svega što se dogodilo tijekom Drugog svjetskog rata, nesmetano veličaju one koji su hapsili đake u Kragujevcu i vodili ih na strijeljanje, koji su hapsili naše sugrađane u Beogradu - kazao je sudionik kontraprosvjeda Balša Božović.
Pogledaj originalni članak

Napeto je danas u centru Beograda. Povodom godišnjice smrti Milana Nedića održava se skup podrške njegovoj rehabilitaciji. kao i kontraprosvjed. Na licu mjesta je i velik broj policajaca. Kako piše N1, na skupu podrške, na mjestu gdje je Nedić okončao život, je oko 150 ljudi, a među njima je velik broj tinejdžera.

- Nećemo dozvoljavati u 21. stoljeću da, nakon svega što se dogodilo tijekom Drugog svjetskog rata, nesmetano veličaju one koji su hapsili đake u Kragujevcu i vodili ih na strijeljanje, koji su hapsili naše sugrađane u Beogradu... Slobodan Beograd to pamti - kazao je okupljenim novinarima sudionik kontraprosvjeda Balša Božović, šef Izbornog štaba Koalicije "Da oslobodimo Beograd".

Podsjetimo, Milan Nedić bio je  srpski političar i general vojske Kraljevine Jugoslavije, najpoznatiji kao vođa marionetske vlade u Srbiji okupiranoj od strane Trećeg Reicha u Drugom svjetskom ratu. Nakon rata pobjegao je u Austriju, a britanske snage predale su ga partizanima 1. siječnja 1946. Zatvoren je u Beogradu, a na današnji dan 1946. godine skočio je s prozora, pobjegavši čuvarima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 103

DU
Deleted user
19:42 04.02.2018.

VL briše komentar koji niti vrijeđa niti je neistina a to je da je vučić četnički vojvoda i još žuti....sad mi slijedi crveni za istinu.

IV
ivanvrdolj
18:42 04.02.2018.

VL gdje su komentari? Netragom nestali!

DU
Deleted user
19:36 04.02.2018.

vl..je pun mali cetnicica..ha..ha.