ODNOSI PANTOVČAKA I BANSKIH DVORA

Milanović o Plenkoviću: Zaštitnik je lopova. Baš je baba

Foto: sasa miljevic
Predsjednik Milanović na Međunarodnom sajmu pršuta u Tinjanu
Foto: sasa miljevic
Predsjednik Milanović na Međunarodnom sajmu pršuta u Tinjanu
14.10.2022.
u 15:42
Ne pada mi na pamet da kažem da Vojvodina nije Srbija, Vojvodina je Srbija, mada je nekada Subotica bila najveći hrvatski grad nakon Zagreba. Ili kad slušaš da Istra nije Hrvatska, dodaje predsjednik.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju Internacionalnog sajma pršuta ISAP 2022 u Tinjanu gdje se obratio novinarima. Jedna od tema su bili odnosi sa Srbijom te je komentirao jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je pak kazao da je Milanović nenormalno ponaša otkad je uhićen Dragan Kovačević, osumnjičeni u aferi Janaf.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, kazao je da treba paziti kakve se poruke šalje.

"Nikad Srbe ne bih nazvao četnicima, a stalno iz Beograda slušamo kako smo mi ustaše. Mi smo u čvršćoj međunarodnoj poziciji, moraju se odlučiti, a sat otkucava", kazao je te je potvrdio da će ići u Vukovar na obljetnicu pogibije Blage Zadre.

U Vukovar tog istog dana će doći i Porfirije kako bi posvetio pravoslavnu crkvu Svetog Nikolaja te Srpski dom.

"Pozvan sam na njegov dolazak i mislim da je to malo nezgodno u ovom trenutku. Dok god njegovi episkopi dodjeljuju odlikovanja ljudima kao što je Šešelj, ti odnosi ne mogu biti normalni. Ne pada mi na pamet da kažem da Vojvodina nije Srbija, Vojvodina je Srbija, mada je nekada Subotica bila najveći hrvatski grad nakon Zagreba. Ili kad slušaš da Istra nije Hrvatska. Ovdje je bilo Talijana, ali ova je pokrajina je bila ili pola pola ili većinska slavenska hrvatska, a to je više nego Vojvodina. Ali, Istra je Hrvatska i Trst je naš", dodao je Milanović, piše Dnevnik.hr.

Komentirajući Plenkovićevu izjavu da se on ponaša nenormalno od kad je uhićen Kovačević, kazao je da je Plenković "zaštitnik lopova" i "baba".

"Kovačević je moj dobar znanac. Njega već dvije godine optužuju i konačno je dočekao tu optužnicu i na Antikorupcijskom vijeću je rekao je nešto što Plenkoviću smeta. Ja s čovjekom imam konkretan odnos, ali neka Plenković kaže po kakvim se rupama on smucao po Istri. Baš je baba. Baba, baba", rekao je Milanović.

VIDEO: Plenković: Milanović se počeo nenormalno ponašati kad mu je prijatelj Kovačević uhićen

Premijer Plenković, podsjećamo, komentirao je u četvrtak aktualne teme, među kojima i kritike predsjednika Zorana Milanovića.

- Milanović od početka mandata, a naročito od uhićenja prijatelja Kovačevića, počeo se nenormalno ponašati. Uhićenje Kovačevića je bilo u rujnu, a za one koji ne znaju - oni su bliski prijatelji. Tako je i Grmoja u sklopu Mosta, Milanovićevih mališana, pozvao Kovačevića na Antikorupcijsko vijeće. Čini mi se da mu je netko na Odboru rekao da je stručnjak za komunikaciju. Milanovićev prijatelj Kovačević zove u podrum u Slovensku u vrijeme lockdowna na hranu, a tamo vuče i Hranja, načelnika Glavnog stožera. To je ekipa koja nama tumači da smo mi izdajnička vlada koja bi trebala biti uokvirena u podnaslovima: korumpirani lopovi i izdajnici. Istodobno taj isti Milanović u svim svojim izjavama ima razumijevanja za Putina - kazao je.

Nakon optužbi na njegov račun koje je iznio Dragan Kovačević, Plenković je kazao: "Ja ne vidim kakve veze ima aktualna afera u Ini o nezakonitoj trgovini koju nije otkrila policija, USKOK ili DORH, nego ured Ministarstva financija. Odjel u Vladi u kojoj sam ja premijer. To govori da je naša Vlada privržena borbi protiv korupcije i da je to ključno obilježje našeg mandata kada je riječ o pravosuđu. Borba protiv korupcije znači nema imena, prezimena, uvida u tajne izvide... Postoje neovisna tijela koja rade svoj posao. Banke su javile, ali nisu otvorile analize. One vide novac na računu, ali ne znaju je li legalno ili nelegalno".

VIDEO: Hit izjave Zorana Milanovića: 'Idem helikopterom da iživciram malog Baneta', 'Tupooki drugoredaš'...

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

DU
Deleted user
16:02 14.10.2022.

bas si krkan.

KL
Klarica
15:54 14.10.2022.

Jadni li smo kakvog predsjednika imamo. Kod nas u susjedstvu bio jedan Joja kojeg su ljudi žalili jer nije sav svoj ali Joja nije bio zaposlen i nije mogao nikome raditi štetu. Šta obitelj i prijatelji nešto ne poduzmu?

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
16:28 14.10.2022.

Reče prijatelj Putina Dodika i Orbana.