POTVRDIO DA IDE NA IZBORE

Milanovića pitali kad će objaviti kandidaturu, on ispalio: 'Evo, sad'

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Tuzla: Milanović održao sastanak s gradonačelnikom Zijadom Lugavićem
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
Godinu dana s predsjednikom Milanovićem
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Izvanredna konferencija predsjednika Milanovića o Turudiću i Mamiću
26.06.2024.
u 12:56
Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi, iz niza razloga, da me ne pokradu, rekao je Milanović
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom otvorenju Cravaticum muzeja gdje je dao izjavu za medije. Objavio je kako će se kandidirati za novi mandat predsjednika Republike, a o tome je jučer pisao i Večernji list koji je objavio da bi glavni odbor SDP-a u subotu mogao dati potporu Zoranu Milanoviću u pohodu na još jedan predsjednički mandat. Na pitanje kada će objaviti kandidaturu, Milanović je danas odgovorio: 'Evo sad'. 

- Očekujem podršku SDP-a, trebat će mi, iz niza razloga, da me ne pokradu. Imam najviše znanja i i iskustva od svih mogućih kandidata, ali to naravno nikad nije presudno, ne mora biti ni sada, to su moji aduti i to je to. Ugodan dan, rekao je Zoran Milanović nakon čega je otišao. 

Ubrzo je sve potvrdio na Facebooku. "Ponovno se kandidiram za Predsjednika Republike Hrvatske. Imam najviše znanja i iskustva od svih mogućih kandidata, a iako to nije uvijek presudno, to su moji aduti s kojima krećem na put prema drugom mandatu", napisao je.

Podsjetimo, Zoran Milanović postao je predsjednik Hrvatske 18. veljače 2020. godine. Inauguracija je održana u uredu predsjednika na Pantovčaku u Zagrebu, umjesto tradicionalne javne ceremonije na Markovom trgu. Milanović je izabran u drugom krugu predsjedničkih izbora 5. siječnja 2020., pobijedivši tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović s 52,7% glasova​. Da želi biti predsjednik države Zoran Milanović prvi je put objavio 17. lipnja 2019. godine. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

RE
RevizorNovinarstva
13:02 26.06.2024.

Ako će ljudi popušiti i drugi puta njegovu priču onda stvarno za bolje i nismo.

Avatar PurpleMoon
PurpleMoon
13:06 26.06.2024.

U lovu na imunitet 😏

AB
abcabc
13:09 26.06.2024.

Ovaj slučajni gubi već u prvom krugu od bilo kojeg kandidata - i dosta ga je bilo više i njegovih eskapada, vrijeđanja, vulgarnosti i filozofiranja - a bit ću Premijer - to sigurno ??? padaš ti sigurno i na ovim izborima