Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNIM ZRAKOPLOVOM

Jandroković na utakmicu poveo sina, a Milanović suprugu: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv obojice

Leipzig: Predsjednik Milanovi? sa suprugom na susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/20
25.06.2024.
u 17:53

Već je i protiv Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora, pokrenut postupak jer je on pak svog sina vodio na utakmicu Hrvatske i Španjolske

Protiv predsjednika Zorana Milanovića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je predmet, i to jer je na utakmicu Hrvatske i Italije za Euro 2024. u Leipzig poveo svoju suprugu, izvijestio je Dnevnik Nove TV. Sanja Musić Milanović bila je pratnja predsjedniku ovog ponedjeljka u Njemačkoj, a putovali su državnim zrakoplovom.

Upravo zbog toga je pokrenut postupak, navodi medij. Utvrde li se elementi sukoba interesa, Milanović će se o svemu morati i očitovati. Inače, već je i protiv Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora, pokrenut postupak jer je on pak svog sina vodio na utakmicu Hrvatske i Španjolske. Utakmica se bila odvila u Berlinu, a Jandroković je također sa sinom putovao državnim zrakoplovom.

"Povodom izjave zamjenice predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Ines Pavlačić i teksta koji je Povjerenstvo uputilo medijima, želio bih s obzirom na interes medija i javnosti, pozvati Povjerenstvo da što žurnije odluči o pokretanju postupka te da se utvrde sve relevantne činjenice, kako bi javnost sa svime bila temeljito upoznata", istaknuo je Jandroković u priopćenju. Rekao je i da - kada nema formalnog postupka - praktički nije u ravnopravnoj situaciji. "Teško mi se očitovati na ono što Povjerenstvo čini ili planira činiti", izjavio je. Jandroković je obranio svoju poziciju već pred medijima, a tada je u njegovu stranu stao i sam Milanović.

- Jel' trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je”, odgovorio je predsjednik na novinarsko pitanje u Ivancu. Na dodatno pitanje da je Povjerenstvo otvorilo slučaj, Milanović je uzvratio: "Samo neka otvaraju slučaj”.

>> FOTO Predsjednik Milanović pratio je ogled Hrvatske i Italije, a pažnju je ukrala njegova supruga

Leipzig: Predsjednik Milanovi? sa suprugom na susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/20

POVEZANI ČLANCI:

 

Komentara 30

ŠS
Štap sa glavom
18:07 25.06.2024.

Povjerenstvo da je skuliraj! Treba li pokretati postupak i kada ju izvede na neku izložbu ili posjetu drugoj državi. Sa Trampom je u avionu putovalo pola obitelji.

ST
stomaklija
18:11 25.06.2024.

Sa kim bedastoćama oni sitnozubu sirotinju zabavljaju.Jadno!

LL
lijepa_li si
19:05 25.06.2024.

povjerenstvo je u sukobu interesa. samo sebi posao zmišlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije