protiv nasilja

Milinović i Ostojić zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama

Foto: Iva Vidović/VLM
milinović, ostojić (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
milinović, ostojić (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
milinović, ostojić (1)
23.09.2011.
u 16:39
U prvih osam mjeseci ove godine na području Ličko-senjske županije zabilježeno je 106 slučajeva nasilja nad ženama.
Pogledaj originalni članak

U prvih osam mjeseci ove godine na području Ličko-senjske županije zabilježeno je čak 184 slučaja nasilja u obitelji. U 106 tih slučajeva žrtva je bila žena. U pet teških slučajeva žene su zbog premlaćivanja teško ozlijeđene, a zabilježen je i jedan pokušaj ubojstva te dva slučaja bludnih radnji. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 22. rujna, a danas su tim povodom na tržnici u Gospiću govorili lokalni političari iz redova HDZ-a i SDP-a.

Nakon početnih trzavica zbog prozivanja predsjednika SDP-a kao obiteljskog nasilnika, HDZ-ov ministar Darko Milinović te SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić složili su se u samo jednoj stvari: "Ovo je naša zajednička bitka, bitka protiv nasilja nad ženama!"

Prije nekoliko dana HDZ je povukao temu obiteljskih nasilnika u redovima SDP-a, no ministar Milinović danas je izjavio da ovako osjetljiva tema ne bi trebala biti dijelom predizborne kampanje.

– Ipak, trebamo prikazati i pokazati javnosti svakoga tko u obitelji vrši nasilje ili nasilje nad ženama općenito. Koristim i ovu priliku da ohrabrim sve, unutar obitelji pa i susjede koji znaju za nasilje, da budu hrabri i da pomognu. Žene često trpe do zadnjih granica i tome ne treba biti tako. Protiv toga se moramo boriti, bez obzira na stranačku pripadnost – kazao je Milinović upozorivši kako je samo nekoliko metara od njih SDP-ov štand koji koristi trenutak za predizbornu kampanju, dok je štand HDZ-a na istome mjestu svake godine.

SDP-ov Ranko Ostojić također želi da se izbjegne političko prepucavanje na ovu temu.

– Ne bih želio da se današnji dan, tj. jučerašnji, kada se prisjećamo ozbiljne tragedije, na koju svaki dan trebamo upozoravati, svodi na političko prepucavanje. Zato ću sada otići na štand kolega iz HDZ-a. Trebali bismo upozoravati na obiteljsko nasilje, a ne pokušavati govoriti o tome da nasilnik može imati boju. Obiteljski nasilnik ne može imati boju, nema stranačkih nasilnika nego postoje ljudi koji rade kazneno djelo, a mi se moramo boriti protiv svakoga – kazao je Ostojić.

Kako je Ranko Ostojić s kolegama posjetio HDZ-ov štand na kojem su se dijelili baloni, upaljači i privjesci s logom "Stop nasilju!", tako je i Milinović s kolegama posjetio SDP-ov gdje su mu darovali balzam za usnice i kemijsku olovku s SDP-ovim logom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LU
luditokmak
17:16 23.09.2011.

Bilo bi lijepo kada bi se mogli tako ponijeti i u drugim situacijama, a posebno u Saboru, kada se donose ključne odluke.

CU
cuma
17:41 23.09.2011.

Brije pred izbore, demagogija koju očito je i u ovom slučaju prodaju i jedni i drugi, i HDZ i SDP,,,,eventualni spasonosni program za Državu i građane ne nude, nkiti ga nemaju, bit će sjaši kurta da uzjaši murta,,,,,,,,,,,vrijeme je za nove ljude, nove stranke,,vlast poslije ovih izbora mora imati osigurač koji će reagirati u zaštitu naših interesa,,,,kako bi bilo lijepo da u formiranju nove vlasti na takav prevažan način sudjeluje i neka nova stranka!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
13:16 24.09.2011.

gle, gle, ostojić se učlanio u HDZ :):):)))))) svijet voli pobjednikeeeee