KRITIZIRALI NJEGOVE IZJAVE

Ministar Grlić Radman o reakciji ruskog veleposlanstva: To nije uobičajeno, oni su ovdje gosti

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Ministar Grlić Radman otvorio izložbu kolaža Bokeljski Hrvati 2021.
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Gordan Grlić Radman
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zagreb: Gordan Grlić Radman primio ministra vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije princa Faisala bin Farhan Al Sauda
29.03.2022.
u 23:34
Istaknuo je da je Hrvatska osudila rusku agresiju koja je, "bez presedana u 21. stoljeću, a tome su se pridružile i sve zemlje EU-a, NATO-a i SAD"
Pogledaj originalni članak

Rusko veleposlanstvo u Zagrebu jučer je reagiralo na izjave koje je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prije nekoliko dana izgovorio o ruskom državnom vrhu.

Ministar danas kaže kako to nije uobičajeno. 

- Veleposlanici su ovdje gosti i mi im pružamo svesrdnu pomoć kako bi mogli predstavljati svoju zemlju - rekao je Radman za Dnevnik Nove TV

Istaknuo je da je Hrvatska osudila rusku agresiju koja je, "bez presedana u 21. stoljeću, a tome su se pridružile i sve zemlje EU-a, NATO-a i SAD".

- Ne vidimo razloga za taj prosvjed, čini mi se da to nije uobičajeno - rekao je Radman. 

Reakcija ruskog veleposlanstva je po Grliću Radmanu ujednačena ako se usporede odnosi s BiH, Sloveniji i drugim europskim državama. 

- Jedno je vlast, drugo je ruski narod. Dijelimo vlast koja govori u ime naroda. Treba isključiti antagonizam - ističe Grlić Radman.

VIDEO Stanovnici Mikolajiva pokušavaju život vratiti u "normalu": "Živimo dan po dan..."

RAT U UKRAJINI

Zašto Putin odjednom više ne galami oko 'dva sveta zahtjeva'? 'To je perfidni plan, slijedi težak test za EU'

Vladimir Putin u svojim obraćanjima Zapadu i Kijevu više ne spominje 'denacifikaciju' i 'demilitarizaciju'. Osim toga Kremlj je u ratnim okolnostima, kad je cijeli Zapad protiv njega, počeo afirmirati ideju o punopravnom članstvu Ukrajine u EU. Ugledni analitičar dr.sc. Branimir Vidmarović tvrdi da Putin svoja dva 'sveta zahtjeva' više ne spominje jer ih je naprosto već proveo u djelo. Koplja će se sada lomiti oko toga kako i uz koje pravne klauzule Ukrajina može postići vojnu neutralnost, a da pritom bude sigurna od potencijalnih napada u budućnosti. Oko vojne neutralnosti postoji nekoliko izglednih scenarija, ali važno je znati da se Putinu ne treba ishitreno vjerovati jer je već izigrao Zapad. U tom smislu bitno je da EU ne padne na ruskom testu i bude oprezna u pregovorima s Ukrajinom jer bi ona tada kao vojno neutralna članica EU perfidno mogla poslužiti Putinu za destabilizaciju Bruxellesa. Međutim to nije jedini problem. Ako Ukrajina bude puštena 'preko reda' u EU - u srcu starog kontinenta otvorit će se nova Pandorina kutija.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar Maks:
Maks:
01:06 30.03.2022.

Agresija na Ukrajinu, svakodnevno raketiranje , bombardiranje i granatiranje je najveci zlocin nakon 45e, agresor zlocinac po svim civilizacijskim normama. Bravo za ministra i Slava Ukrajini!

RE
realisticki
07:31 30.03.2022.

Ministar Grlić Radman do sada e bio ministar bosansko-hercegovačkih poslova, a sa svojim izjavama postao je ministar za zaoštravanje vanjskih odnosa.

DU
Deleted user
00:47 30.03.2022.

Grlić Radman je zaboravio agresije koje su, "bez presedana u 21. stoljeću", i na teritoriju Afganistana, Palestine (Gaza), Kurdistana, Iraka, Sirije...