RAT U UKRAJINI

Zašto Putin odjednom više ne galami oko 'dva sveta zahtjeva'? 'To je perfidni plan, slijedi težak test za EU'

29.03.2022.
u 20:30

Vladimir Putin u svojim obraćanjima Zapadu i Kijevu više ne spominje 'denacifikaciju' i 'demilitarizaciju'. Osim toga Kremlj je u ratnim okolnostima, kad je cijeli Zapad protiv njega, počeo afirmirati ideju o punopravnom članstvu Ukrajine u EU. Ugledni analitičar dr.sc. Branimir Vidmarović tvrdi da Putin svoja dva 'sveta zahtjeva' više ne spominje jer ih je naprosto već proveo u djelo. Koplja će se sada lomiti oko toga kako i uz koje pravne klauzule Ukrajina može postići vojnu neutralnost, a da pritom bude sigurna od potencijalnih napada u budućnosti. Oko vojne neutralnosti postoji nekoliko izglednih scenarija, ali važno je znati da se Putinu ne treba ishitreno vjerovati jer je već izigrao Zapad. U tom smislu bitno je da EU ne padne na ruskom testu i bude oprezna u pregovorima s Ukrajinom jer bi ona tada kao vojno neutralna članica EU perfidno mogla poslužiti Putinu za destabilizaciju Bruxellesa. Međutim to nije jedini problem. Ako Ukrajina bude puštena 'preko reda' u EU - u srcu starog kontinenta otvorit će se nova Pandorina kutija.

Komentara 40

BE
bezvrijedanyugodinar
20:43 29.03.2022.

Nešto Putko i Rusi spremaju, oni će žrtvovati do zadnjeg vojnika i ne vjerujem da su na jednom popustili,njima nije za vjerovati, samo se sjetimo, mjesec dana su govorili da ne će napasti Ukrajinu, a sad već mjesec dana granatirajuu ukrajinske gradove i sela

DU
Deleted user
22:10 29.03.2022.

Zna da od ulaska u EU nema ništa u dogledno vreme ali to treba EU da kaže. Zapadni Balkan je hronično na početku pregovora, nece ni Crnu Goru sa 600.000 stanovnika a ne veći teret.

DU
dubrix
01:36 30.03.2022.

Ugledni analitičar (a kakav bi bio nego ugledni) Branimir Vidmarović je svojevremeno na TV izjavio "da je Turska danas "predziđe kršćanstva".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?