oporavlja se

Ministar Ranko Ostojić započeo s rehabilitacijom

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Ministar Ranko Ostojić započeo s rehabilitacijom
25.07.2014.
u 19:47
Dio rehabilitacijskog postupka su i vježbe tijekom kojih se oslanja na noge, no nije riječ o samostalnom hodu
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić započeo je s rehabilitacijskim postupkom tijekom kojega se oslanja na noge, no nipošto nije riječ o samostalnom hodu. Dio oporavka su vježbe tijekom kojih sjedi, a kako doznajemo, uvedene su i nove tijekom kojih se oslanja na noge iako se ne može govoriti o hodanju.

Riječ je o daljnjem oporavku nakon teškog stanja zbog sepse, od čijih se komplikacija ministar i dalje liječi na KBC-u Zagreb. U toj je bolnici, podsjetimo, u subotu operirao apsces na vratu, gnojnu nakupinu, a potom je došlo i do sepse, odnosno otrovanja krvi jer je infekcija zahvatila krvotok.

Otkazali su mu bubrezi, jetra i otežana je bila i funkcija pluća, zbog čega je Ostojić bio priključen i na dijalizu te intubiran kako bi mogao disati. U međuvremenu je skinut s dijalize i više nije intubiran, a nakon oporavka bubrega vidljiv je i oporavak jetre. Funkcije se vraćaju u normalu i sve su to jasni znaci oporavka, no teško je procijeniti koliko će trajati i konačan ishod jer je riječ o teškoj bolesti i teškom  zdravstvenom stanju u kojem su stradali svi vitalni organi.

>>Milijan Brkić Ostojiću poželio brz oporavak: Neka mu Bog da zdravlja

>>Varga: Ostojić nije više na respiratoru i značajno je bolje

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SO
Sos
08:21 26.07.2014.

Moj susjed je vec 2 mjeseca u komi

DU
Deleted user
20:37 25.07.2014.

Ministru želimo sretan i brz oporavak.