OBJAVLJENO RJEŠENJE

Ministarstvo odbilo registrirati stranku Živi zid - Ivan Vilibor Sinčić: 'Mogla bi izazvati zabunu u javnosti'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
sinčić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Ivan Sinčić i Ivan Lovrinović
06.10.2016.
u 13:16
Općepoznata je činjenica da je u navedeni registar ranije upisana politička stranka Živi zid, sa sjedištem u Zagrebu, stoji u rješenju Ministarstva uprave.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo uprave u utorak je donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev za upis političke stranke pod nazivom Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić u Registar političkih stranaka RH.

Navode kako se u nazivu novoosnovane političke strane nalazi dio naziva već registrirane političke stranke  Stoga je ocijenjeno da bi registracija novoosnovane političke stranke mogla izazvati zabunu u javnosti.

"Ministarstvo uprave je dana 4. listopada 2016. godine donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev Ivana Vilibora Sinčića podnesen uime političke stranke pod nazivom Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić, sa sjedištem u Zagrebu, Pavlenski put 5G, za upis u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske sa sljedećim obrazloženjem:

U Registar političkih stranaka Republike Hrvatske za svaku političku stranku upisuje se, pored ostalog, naziv, adresa sjedišta i imena osoba ovlaštenih za predstavljanje i zastupanje. U pravnom prometu, odnosno u političkom djelovanju, političke stranke prepoznatljive su po svome nazivu, ali i odgovornim osobama za predstavljanje i zastupanje.

Općepoznata je činjenica da je u navedeni registar ranije upisana politička stranka ŽIVI ZID, sa sjedištem u Zagrebu, Pavlenski put 5G, koja djeluje te je prepoznata u javnosti i po predstavljanju i zastupanju upisanih supredsjednika Stranke, posebice Ivana Sinčića, Ivana Pernara i Vladimire Palfi.

U konkretnom slučaju naziv novoosnovane političke stranke sadrži dio naziva već registrirane političke stranke uz dodatak osobnog imena i prezimena osobe koja je upisana za njezino predstavljanje i zastupanje.

Stoga je ocijenjeno da bi registracija novoosnovane političke stranke pod nazivom Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić, zbog jasnog nerazlikovanja po nazivu i povezivanju s već registriranom političkom strankom, kako po nazivu, tako i po osobi ovlaštenoj za predstavljanje i zastupanje, ali i adresi sjedišta, mogla izazvati zabunu u javnosti, a  sudjelovanjem u pravnom prometu treće osobe dovesti u zabludu", stoji u priopćenju.

>> Totalni raspad: Sinčić se želi spasiti pa osniva novi Živi zid

>> Državno odvjetništvo provodi izvide o financiranju Živog zida; stranka odbacuje optužbe

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:34 06.10.2016.

Jadne li strančice....Rasulo na vidiku...Totalno neozbiljni i nezahvalni prema svojim glasačima...

HA
Haringa
13:55 06.10.2016.

Sinčić,Palfi i Pernar su lopovi!

I0
ivica_01
13:42 06.10.2016.

svaka cast