za 115 djece

Ministrica Žalac otvorila vrtić u Rugvici: 'Ovo su za mene najljepši projekti'

Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
04.09.2018.
u 13:28
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je s pola milijuna kuna projekt prenamjene prvotnog vatrogasnog doma u dječji vrtić vrijedan preko 1,4 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije posjetila je danas, 3.rujna 2018., Općinu Rugvica gdje je zajedno s načelnikom i saborskim zastupnikom Matom Čičak sudjelovala na otvorenju novog dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je s pola milijuna kuna projekt prenamjene prvotnog vatrogasnog doma u dječji vrtić vrijedan preko 1,4 milijuna kuna, a uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i proračunskih sredstava Općine Rugvica uređeno je i vanjsko dječje igralište vrtića.

"Posebno me raduje me što ova predškolska ustanova koju će pohađati 115 mališana spada u red najuređenijih prostora za ovu namjenu u Zagrebačkoj županiji. Ovo su za mene najljepši projekti koji nam trebaju biti prioritet jer upravo tako stvaramo bolje uvjete za kvalitetu života naših najmlađih", rekla je ministrica Žalac prilikom otvorenja vrtića.

Nakon otvorenja dječjeg vrtića i novih poslovnih prostorija Općine Rugvica koje su temeljito rekonstruirane i energetski obnovljene, ministrica Žalac posjetila je tvrtku KFK d.o.o. koja se bavi  projektiranjem, proizvodnjom te ugradnjom alu-staklenih fasada, metalnih obloga zgrada i krovova kao i čeličnih i aluminijskih konstrukcija.

Tvrtka KFK uspješno posluje u Hrvatskoj i svijetu te bilježi stalna ulaganja koje je poduprla je i Europska unija bespovratnim sredstvima u sklopu Fonda za regionalni razvoj.

>> Pogledajte i video u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
14:18 04.09.2018.

Ministrica Žalac otvorila vrtić u Rugvici: 'Ovo su najljepši projekti jer se uzmu mito i provizija na grbači balkanske omladine.

DU
Deleted user
14:42 04.09.2018.

tipicna hdz ejka...sto ne otvori vrtic npr.u bijelom manastiru ili zupanji....otvorila vrtic...zasluzna je za to ....bas...ali ...poslije je platio peceni odojak i kulen.....

TM
trade_mark
15:00 04.09.2018.

gabrijela, kad si zadnji put otvorila vrtić u... recimo... čavoglavama? a ne, tamo se zatvorila škola ove godine. šteta. a glasali su za hadeze.