Promo

Mislite li na budućnost, odluku donesite sada

Foto:
Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije (1)
Foto:
Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije (1)
Foto:
Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije (1)
VL
Autor
PR Članak
08.02.2011.
u 11:36
Budući stručnjaci međunarodnih odnosa i diplomacije znaju gdje početi karijeru, posebice u godinama u kojima će Hrvatska zauzeti novo, važno mjesto u Europi i svijetu
Pogledaj originalni članak

Živimo u vremenu u kojem međunarodni odnosi i diplomacija nikada nisu bili zanimljiviji, dinamičniji ili značajniji za uspjeh jedne zemlje u svijetu. Hrvatska je na pragu ulaska u Europsku Uniju i važna je članica međunarodne zajednice. To znači da su domaći stručnjaci međunarodnih odnosa i diplomacije sve potrebniji, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

Osobito oni mladi na početku karijere. Nakon uspješno završenog studija na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije u Zagrebu sa stečenim se kompetencijama mogu obavljati različiti poslovi, dok su i mogućnosti zapošljavanja studenata velike. Raditi se može u državnoj upravi (posebice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija te u Ministarstvu obrane i sigurnosnim službama), zatim u međunarodnim organizacijama, međunarodnim institucijama, privatnim i javnim medijskim kućama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama, političkim strankama, u zakladama u zemlji i u inozemstvu.

Ovisno o životnim i poslovnim okolnostima svake studentice i studenta koji na Visokoj školi steknu diplomu, radna mjesta mogu biti ona diplomata, menadžera, voditelja, organizatora, konzultanta ili vanjskopolitičkog analitičara.

Mogućnosti su velike. Odluku treba donijeti u pravo vrijeme. To najbolje znaju sadašnji maturanti koji se upravo odlučuju za nastavak školovanja, ali i studenti koji se nakon stjecanja diplome žele specijalizirati za određeno područje. Jednu od najvažnijih životnih i poslovnih odluka treba dakle usmjeriti ka pravom mjestu. To je od prošle akademske godine upravo zagrebačka Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije.

Njezina je misija izobrazba studenata i razvijanje njihovih kompetencija za istraživanje, kreiranje, implementaciju i aktivno vođenje međunarodnih odnosa i diplomacije, koje će u Republici Hrvatskoj, regiji i svijetu osigurati visoki standard života i rada. Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije usklađena je s načelima Bolonjske deklaracije, što studentima omogućuje kretanje unutar studija u Hrvatskoj, kao i drugih studija i sveučilišta u regiji i svijetu.

Na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije provode se dva studija: preddiplomski stručni studij, koji traje tri godine te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova i stručni naziv prvostupnika/prvostupnice međunarodnih odnosa i diplomacije; i specijalistički diplomski stručni studij, koji traje dvije godine te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova i stručni naziv specijalista/specijalistice međunarodnih odnosa i diplomacije.

 O svom iskustvu studiranja na Visokoj školi studentica specijalističkoga studija Mirela Padjen kaže: Globalizacija, kao i svi ostali ekonomski i politički procesi u svijetu, potiče zanimanje za međunarodne odnose i stvara potrebu za specijalistima koji razumiju takva pitanja. Iz tog sam razloga svoje školovanje odlučila nastaviti na Visokoj školi, koja trenutačno jedina pruža odgovore na sva pitanja s toga područja. Specijalistički studij s kombinacijom ekonomije, prava i političkih znanosti – i to na najvišoj razini.“

Želite li postati Mirelinom kolegicom ili kolegom, znate gdje u Hrvatskoj počinje svjetska karijera. Odluku o perspektivnoj budućnosti možete donijeti odmah.

Više na diplomacija.hr

Pogledajte na vecernji.hr