KLASIČNA GLAZBA

Mladi glazbenici iz Hrvatske i svijeta u Beču oduševili publiku

Foto: Peter Kogoj
Mladi glazbenici iz Hrvatske i svijeta u Beču oduševili publiku
26.09.2024.
u 17:59
Organizator bečkog koncerta, koji je održan po 13. put, bila je Udruga za kulturu “RIJEČ-BOJA-TON”, na čijem je čelu već godinama Jadranka Klabučar Gros.
Pogledaj originalni članak

Prvog dana jeseni, u Starogradskoj vijećnici u Beču, u prekrasnom baroknom Bank Austria Salonu, održan je tradicionalni koncert klasične glazbe mladih bečkih glazbenika, iz raznih dijelova svijeta, pa tako i iz Hrvatske. Organizator bečkog koncerta, koji je održan po 13. put, bila je Udruga za kulturu “RIJEČ-BOJA-TON”, na čijem je čelu već godinama Jadranka Klabučar Gros.

Kako je za Večernji list rekla Klabučar Gros, koncert je bio “izvanredno dobro posjećen, a oduševljena publika je mlade glazbenike nagradila burnim i dugotrajnim pljeskom”.

“Od naših mladih nastupili su naša sjajna mlada sopranistica Katarina Novčić, koju je na glasoviru izvanredno pratio mladi pijanist Dušan Sretović, kao i saksofonistica Ivona Dominik i gitarista Jakov Golubić”, istaknula je organizatorica koncerta Klabučar Gros, mnogima poznata i kao pjesnikinja.  Izuzetno dojmljive nastupe imali su i ostali mladi glazbenici: Aidana Madyar (flauta), Ana Perčević (čelo), Anastasija Richter (glasovir), Aloisa Wetter (violončelo) i Yerassil Khamit (violina).

Potvrda uspješnosti koncerta su i brojne čestitke glazbenicima nakon koncerta, koji je pokazao da glazba ne poznaje granice i zbližava ljude, bez obzira odakle su došli u Austriju i Beč, poznato svjetsko glazbeno središte. Pogotovo što se tiče klasične glazbe.

POVEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.