BUDITE NA OPREZU

Moguće grmljavinsko nevrijeme: Ovo je sustav oblaka koji prolazi kroz Hrvatsku

Foto: Rain Alarm
Moguće grmljavinsko nevrijeme: Ovo je sustav oblaka koji prolazi kroz Hrvatsku
19.09.2023.
u 10:29
Najmanja je vjerojatnost za kišu u sunčanijoj Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, sredinom dana sjeverni i sjeveroistočni.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku danas očekuje promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće i izraženi. Najmanja je vjerojatnost za kišu u sunčanijoj Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, sredinom dana sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno jugo, popodne ponajprije na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30°C.

Iz Italije i Slovenije u Hrvatsku je ušao sustav oblaka. DHMZ je za gotovo cijelu Hrvatsku objavio žuti meteoalarm te je mogućnost za grmljavinu veća od 70% u većini područja.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Sutra će prevladavati sunčano vrijeme, no uz prolazno više oblaka na zapadu zemlje može pasti malo kiše. Na Jadranu navečer postupan porast naoblake. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, duž obale poslijepodne jugozapadni, krajem dana jugo. Najniža temperatura zraka od 12 do 16 na kopnu, na moru između 17 i 22°C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 29°C.

VIDEO Izgorio noćni klub Mint u Zagrebu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BE
Beyonder
12:07 19.09.2023.

Čekaj sad dok počinju sa arktičkom zimom, sibirskom hladnočom

DU
Deleted user
11:12 19.09.2023.

"sustav oblaka koji prolazi kroz Hrvatsku" - KROZ???