Bojan Glavašević

Moj angažman na listi SDP-a želio je osobno premijer Milanović

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Moj angažman na listi SDP-a želio je osobno premijer Milanović
19.10.2015.
u 18:05
Kao nestranački kandidat na listi SDP-a našao se i Bojan Glavašević. Pomoćnik ministra branitelja pozicioniran je na listi koju predvodi Boris Lalovac, a obuhvaća jugoistok Zagreba i Sisak
Pogledaj originalni članak

Uz ministre Freda Matića i Orsata Miljenića, kao nestranački kandidat na listi SDP-a našao se i Bojan Glavašević, aktualni pomoćnik ministra branitelja i sin vukovarskog heroja Siniše Glavaševića.

Pozicioniran je na listi u VI. izbornoj jedinici koja obuhvaća jugoistočni dio Grada Zagreba i Zagrebačke županije te Sisačko-moslavačku županiju u cijelosti, a njegov angažman na listi koalicije Hrvatska raste nakon odrađenog mandata u SDP-ovoj vladi sasvim je, smatra, logičan slijed.

– Svoje prve četiri godine u politici odradio sam s ljudima za koje sam se uvjerio da imaju moralni integritet i znaju raditi te smatram da zaslužuju još jedan mandat. Drago mi je da mogu pomoći – kaže Bojan Glavašević, čiji je angažman zatražio osobno premijer Zoran Milanović.

– Prijedlog je stigao od premijera, koji je rekao da cijeni moj rad i da mladim ljudima mojih osobina i mojih uvjerenja treba dati više prostora – tumači Bojan Glavašević.

Tako se, prema mjestu stanovanja, našao na listi za VI. izbornu jedinicu koju predvodi ministar financija Boris Lalovac, a na njoj se nalaze i jaka stranačka imena poput Rajka Ostojića i Miranda Mrsića. Bojan Glavašević na toj je listi pozicioniran kao sedmi kandidat.

– To je jedna od onih važnih izbornih jedinica gdje će, pretpostavlja se, biti prilično tijesno. Ne, nimalo mi ne smeta što sam smješten "tek" na sedmu poziciju. Upravo suprotno, ta je pozicija fajterska, nimalo sigurna. To je prava pozicija za borbu, za dokazivanje, a zahvaljujući preferencijalnom glasovanju, manje je bitan redni broj od osobnosti kandidata – kaže Bojan Glavašević, koji je u Ministarstvo stigao početkom 2012. na poziv ministra Freda Matića. Taj ga je poziv zatekao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu gdje je, na odsjeku lingvistike i sociologije, diplomirao 2009. i potom radio kao asistent. Ne uspije li osvojiti zastupnički mandat, u kojem smjeru vidi svoju budućnost?

– Meni je puno manje važno osobno ući Sabor, bitnije mi je pomoći koaliciji "Hrvatska raste" da osvoji još jedan mandat. Ne uspijem li u tome, vratit ću se akademskoj zajednici – kazao je Bojan Glavašević. 

>> U bitku protiv HDZ-a Milanović poslao - dečke 

>> Bojan Glavašević: U ratu samome nema ničeg dobrog. Dobrote ima samo u ljudima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 110

HR
hrvatskibranitelj29
18:15 19.10.2015.

50% ljudi na listi sdp su srbi a zivimo u hrvatskoj. ima li ijedan hrvat u srpskom parlamentu

Avatar majmunranko
majmunranko
18:15 19.10.2015.

Tako je, Bojane, baš nam ti uhljebe još trebaš u saboru. Nije ti bila dosta plaćica pomoćnika ministra od 25.000 kn za posao koji nikad u životu nisi radio i za što nisi školovan, sad bi još koju privilegiju, a i imunitet, ne?

ĆA
ćaćaća
18:07 19.10.2015.

ko god da pobjedi na hrvatskim izborima srbi su uvijek na vlasti..