presuda

Monstrumu s Grbavice, Veselinu Vlahoviću Batku 45 godina zatvora

Foto: Arhiva VL
Monstrumu s Grbavice, Veselinu Vlahoviću Batku 45 godina zatvora
29.03.2013.
u 12:34
Sud BiH danas je izrekao maksimalnu kaznu zatvora od 45 godina za zločine protiv čovječnosti, što ih je Vlahović počinio 1992. i 1993. u Sarajevu.
Pogledaj originalni članak

Veselinu Vlahoviću Batku, kojega mediji u BiH nazivaju "monstrumom s Grbavice" Odjel za ratne zločine Suda BiH danas je izrekao maksimalnu kaznu zatvora od 45 godina za zločine protiv čovječnosti, što ih je počinio 1992. i 1993. u Sarajevu, u naseljima pod nadzorom Srba gdje je, kako je navedeno u optužnici "u sklopu progona na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, počinio više od 30 ubojstva, odvođenja u ropstvo, silovanja, protupravnih zatvaranja, fizičkih i psihičkih zlostavljanja, pljački te prisilnih nestanaka nesrpskog stanovništva".

Vlahović je, podsjeća sarajevski Dnevni avaz, Sarajlijama poznat kao "monstrum s Grbavice“, prema navodima optužbe koja je današnjom presudom i dokazana, tijekom 1992. i 1993. "u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići, kao pripadnik srpskih oružanih formacija ubijao, mučio i nečovječno postupao s civilnim stanovništvom, silovao, uzimao taoce, kolektivno kažnjavao, protuzakonito zatvarao i pljačkao ljude".

Vlahović je uhićen početkom ožujka 2010. u španjolskom gradu Alicanteu i izručen Sarajevu.

>>Španjolska izručuje BiH "monstruma s Grbavice"

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.