PROTIV OBUKE

Most o rezultatima glasovanja: Ovo je pokazatelj da korupcija, sila i nepotizam dolaze na naplatu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Započela izvanredna sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor RH glasuje o obuci ukrajinskih vojnika
16.12.2022.
u 20:00
Hrvatska ipak neće na svom području obučavati ukrajinske vojnike, odlučili su u petak saborski zastupnici jer za tu odluku nije glasala potrebna dvotrećinska većina od 101 zastupnika.
Pogledaj originalni članak

Iz Mosta su u petak poručili kako usprkos tjednima agitiranja "na sve strane", HDZ nije uspio iznuditi dovoljan broj glasova za obuku ukrajinskih vojnika te da tu stranku "nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru Andreja Plenkovića".

U facebook objavi pod nazivom "HDZ-ov fijasko na kraju godine" ističu da je Most ostao dosljedan te kako se pokazalo da su bili u pravu.

"Od početka smo tvrdili da je guranje odluke da Hrvatski sabor odlučuje o obuci ukrajinskih vojnika protivno hrvatskom Ustavu! HDZ nije briga za Ukrajinu, nego za briselsku karijeru Andreja Plenkovića i demonstraciju sile u Hrvatskom saboru. Nisu uspjeli! Ovo je pokazatelj da korupcija, sila i nepotizam dolaze na naplatu", zaključuje se u objavi Mosta.

Hrvatska ipak neće na svom području obučavati ukrajinske vojnike, odlučili su u petak saborski zastupnici jer za tu odluku nije glasala potrebna dvotrećinska većina od 101 zastupnika. Nakon dva tjedna konzultacija vladajući nisu uspjeli sakupiti potrebnu dvotrećinsku većinu, odnosno 101 glas za donošenje Odluke o sudjelovanju Hrvatske u misiji EU za vojnu pomoć za potporu Ukrajini - EUMAM, za sudjelovanje u misiji EUMAM bilo je 97 zastupnika, a 10 protiv.

VIDEO: Pitali smo Vakulu hoćemo li imati bijeli Božić, on nam odgovorio: Znate li uopće koliko je to često?

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

BU
burza
20:51 16.12.2022.

A vi ste glasali za ili protiv obuke i to ovjerili kod biljeznika jadnici

Avatar Moodleen
Moodleen
21:35 16.12.2022.

Čuprijašić ima kaj govoriti o nepotizmu. Garant je i ovaj laprdarij ovjeril kod javnog bilježnika.

Avatar gusjenica
gusjenica
21:21 16.12.2022.

Most je dotaknuo dno, ali Penava je zagrabio dublje od njih.