ODBAČENA KAZNENA PRIJAVA

Mostovci o slučaju Anne Dujić: Imamo izvješće, policajku se nagovaralo da je ne prijavljuje

Foto: Screenshot/RTL
Mostovci o slučaju Anne Dujić: Imamo izvješće, policajku se nagovaralo da je ne prijavljuje
16.10.2024.
u 12:04
Mostovci navode kako su u posjedu izvješća kojim se potvrđuju nelogičnosti u slučaju odbacivanja kaznene prijave protiv Anne Dujić
Pogledaj originalni članak

Most je navodi da ima izvješće u slučaju 'nakaze', incidenta s ljeta kada je kćer HDZ-ovog ravnatelja Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, Anna Dujić, psovala policajku i vatrogasce koji su gasili požar nazvala nakazama pred kamerama. Podsjetimo, u tom slučaju odbačena je kaznena prijava protiv Anne, što je Most snažno kritizirao, a policajka je zbog pritisaka otišla na bolovanje, prenose 24sata.

- Kad ste dijete pravih roditelja, zakon je očito samo jedan oblik smiješne prepreke. Ovaj slučaj pokazuje dvije Hrvatske. Jedna je Hrvatska privilegiranih rođenjem bez zasluge, a druga je Hrvatska koju predstavlja ova hrabra policajka jer nije pristala na bilo kakav oblik zastrašivanja. Ona se bori za pravdu u ovoj državi. Ova prva Hrvatske je sve ono protiv čega se mi borimo. Tragično u cijeloj priči je da sustav ne štiti nju, nego one poput Anne - privilegirane ne po svojim zaslugama, nego po svom rođenju. Imamo izvješće na odluku općinskog DORH-a, imamo nekoliko stvari koje jesu simptomatične, no prije svega ne znam je li vladajuća većina dužnik Dujić - komentirao je Ante Kujundžić iz Mosta.

- Neuobičajeno je da su šefovi odgovarali policajku da sve ne prijavljuje, a kad se odlučila da to ipak učini, umjesto da postupaju po njezinom izvješću što je standardna procedura, onda su tražili od nje da podnese kaznenu prijavu na zapisnik što nije normalno ni uobičajeno kad se radi o službenoj osobi - dodao je. 

Ravnateljstvo policije u srijedu je ustvrdilo da je načelo institucionalne neovisnosti u potpunosti ispoštovano prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja u slučaju Anne Dujić koju je policajka ljetos kazneno prijavila, ali je šibensko Općinsko državno odvjetništvo prijavu odbacilo.

Kao razlog su naveli da je kriminalističko istraživanje provodila ista policijska uprava u kojoj je podnositeljica prijave zaposlena kao prometna policajka. U Ravnateljstvu policije pojašnjavaju da je istraživanje u tom slučaju provodila kriminalistička policija Policijske uprave šibensko-kninske, "a ne ustrojstvena jedinica u kojoj radi oštećena policijska službenica".

POVEZANI ČLANCI:


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Moodleen
Moodleen
14:11 16.10.2024.

Ma i da je sve to istina prestajem vjerovati dok to veli čuprija.

SE
Serđo23
12:37 16.10.2024.

Ima Ana pravo ! Kad je priviše dima Čovik se počne gušit , a i lipa je !

TK
tkoznaa
12:13 16.10.2024.

Sigurnost i povjerenje!