ministar rada

Mrsić: Ne planiram biti ministar u idućem mandatu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mrsić: Ne planiram biti ministar u idućem mandatu
21.09.2013.
u 12:22
Povećavat ćemo plaće kad će novca biti. Sad ne možemo. Mi bismo rado dali, ali ne možemo to rješavati zaduženjem, komentirao je štrajk liječnika ministar Mrsić
Pogledaj originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže kako nema namjeru biti u sastavu Vlade za idući mandat ukoliko SDP pobjedi na izborima.

– Moj rad u ministarstvu je intenzivan, ali i moj radni kapacitet je dobar. Suradnici se žale da su trebali na kondicijske pripreme. Radimo od pola 9 do 10 navečer. Mailovi stižu oko 1, 2 sata u noći. Siguran sam da će SDP dobiti novi mandat, jer ćemo pokrenuti gospodarstvo i da će nam građani to honorirati. Obzirom da ću biti čelnik gradske organizacije, ne mislim biti u toj novoj vladi, jer u gradu treba napraviti nove stvari i reforme – kazao je u intervjuu za Radio Soundset ministar Mrsić.

Na pitanje je li sve u redu između SDP-a i HNS-a kaže kako je, da su oni koalicijski partneri i jasno je da uvijek trebaju razgovarati i usuglašavati mišljenje.

– Tu nema nekih tajni niti mjesta teoriji zavjere. Mi želimo imati ista prava kao i druge zemlje EU. I mi ćemo napraviti što moramo – zaštititi svoje građane, ali i da je moguće, kad neka zemlja zatraži izručenje, da to odgovara zakonima Hrvatske i EU. Jasno je da EU vrši pritisak, no premijer je više puta javno rekao kako mislimo riješiti problem – komentirao je sporni zakon \'lex Perković\'.
 
Na pitanje kada će doći do gospodarskog oporavka ministar odgovara:

– Naslijedili smo tešku situaciju – preko 190 milijardi kuna duga, 11 milijardi kamata na taj dug... Sve bi nas to trebalo zamisliti, da svi shvate kako situacija nije dobra, i da je jedina šansa pokretanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta. A u sklopu toga treba gledati reforme koje svi ministri provode.

Komentirao je i štrajk liječnika i medicinskih sestara. Kaže kako treba pregovarati sa sindikatima, sjesti za stol i vidjeti kako riješiti probleme koji su uzrokovali štrajk.

– Jasno je da za takav kolektivni ugovor koji je potpisao bivši ministar Milinović mi sredstava nemamo. To će biti moguće kad se poveća masa novca u proračunu. U ovoj situaciji to je nemoguće, i bitno nam je to svima reći – povećavat ćemo plaće kad će novca biti. Sad ne možemo. Mi bismo rado dali, ali ne možemo to rješavati zaduženjem. Ministar Linić neće moći u inozemstvo po kredit, kako bismo povećali plaće. Podsjećam na 190 milijuna kuna duga, i petogodišnju recesiju – kaže Mrsić.

>> Povlaštene mirovine: Rezanjem od 10% uštedjelo bi se 780 milijuna

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.