JEDAN UBIJEN, DRUGI OZLIJEĐEN

Maloljetnik je bio religijski ekstremist? Poznati detalji napada na policajce u BiH, napadač slao čudne poruke

Sanski Most: U pucnjavi u školi ubijene tri osobe
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/2
25.10.2024.
u 06:50

Jake policijske snage su okružile postaju u kojoj je došlo do incidenta, a nakon cijele situacije najavljeno je povećanje stupnja sigurnosti oko objekata u BiH

Jedan policajac je ubijen, a drugi teško ozlijeđen nakon stravičnog napada 14-godišnjaka u Bosanskoj Krupi, nedaleko od Bihaća. Tamo je, naime, maloljetnik ušetao s nožem u policijsku postaju i napao policajce, a ubrzo je bio i uhićen. Jake policijske snage su okružile postaju u kojoj je došlo do incidenta, a nakon cijele situacije najavljeno je povećanje stupnja sigurnosti oko objekata u BiH koji su od posebnog značaja. 

- Što reći osim da je ovo jedna velika tuga i ono što nas je posebno sve iznenadilo je da se radi o počinitelju koji je maloljetno lice, koji ima 14 godina i koji se usudio ući u policijsku stanicu i napasti policijske službenike. Mislim da je ovo stvarno jedan alarm gdje moramo kao društvo se zapitati što se sve događa ovdje - objasnio je ministar policije Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija koji je stigao na mjesto događaja. 

- Ljudski kada gledate, biste li vi očekivali da će vas 14-godišnjak napasti nožem? No tragično, policajac je preminuo - dodao je. Kako piše Klix.ba, napadač je napad izvršio hladnim oružjem, prvo je napao policajca kojeg je ubio, a potom se umiješao i ozlijeđeni policajac. On je stabilno i nalazi se i Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubljankić''. Neslužbeno, napadač je prije čine slao čudne poruke poznanicima te se opraštao od njih. Uz to, navodno je maloljetnik bio sklon religijskom ekstremizmu.

- Što god da kažemo za ovo što se dogodilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan tolerantan i miran grad i ovo što se dogodilo nas je sve zaista šokiralo. Jednostavno ne možemo vjerovati da se to dogodilo u Bosanskoj Krupi jer ovo je grad u kojem nema većih problema - objasnio je gradonačelnik tog grada Armin Halitović. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Posljednji ispraćaj Ante Ćorušića na groblju u Lovreću

Ključne riječi

Komentara 22

BJ
bjmaro
07:08 25.10.2024.

Ovo me stvarno iritira. Maloljetni terorist je bio sklon “religijskom ekstremizmu” Kojoj religiji? Zašto to tajiti ? Koga se time štiti ?

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
08:38 25.10.2024.

Koji je to religijski ekstremizam na svijetu zbog kojeg maloljetnik nožem zakolje policajca? Katolički? Protestantski? Pravoslavni? Budistički? Hinduistički? New age? Poganski? Ili je samo jedan jedini. Islamizam. Ekstremni islam. I točka. Prestanite ovo raditi. Ne postižete ništa. Samo protureakciju. Svi znamo da je mali musliman i da je ubio policajca jer je kao musliman postao radikalniji musliman. A u Islamu ima dosta toga što čovjeka može navesti da je to pravi Islam za razliku od Novog zavjeta. Kur'an je priručnik za rat dobrim djelom.

Avatar marlony
marlony
09:18 25.10.2024.

Kad će oni shvatiti da su poturčeni prisilno? Da su slavenski narod (hrvati ili srbi) kojima je prisilno nametnuta muslimanska vjera i da ni po izgledu nisu arapskog podrijetla. Ti ljudi su najveći svjetski fenomen da toliko čuvaju prisilno nametnutu vjeru sa svijetlom puti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije