VOZILO BEZ VOZAČA Kombi se kretao stotinjak metara prije udara u ženu

Mrtva jer od kišobrana nije vidjela jureći kombi

18.12.2008.
u 14:32
Pogledaj originalni članak

HRVATSKA KOSTAJNICA – U pravoj filmskoj nesreći oko 7.30 sati poginula je Božena Korošec (65), a za nesreću je odgovoran vozač čiji je kombi sam krenuo s benzinske postaje.

Vozač plaćao gorivo
Naime, vozač kombija VW na benzinskoj je crpki natočio gorivo te otišao platiti račun. Dok je to obavljao, ugašeno vozilo je iz zasad neutvrđenih razloga krenulo unatrag te se niz strmu kostajničku ulicu G. Lederera uz veliko ubrzanje bez vozača kretalo više od 100 metara.

U jednom trenutku popelo se na nogostup, po njemu nastavilo kretanje te na svom putu nogostupom naletjelo na ženu koja je išla na autobusno stajalište. Zbog kiše nošene vjetrom, žena je kišobran spustila pred sebe te nije uočila jureći kombi koji se kretao prema njoj, a od siline udara poginula je na mjestu događaja. Vozilo se nastavilo kretati još desetak metara te se zaustavilo popevši se na strminu uz nogostup.

Mještani upozoravaju da upravo na tom dijelu ulice svakoga dana oko 7.30 izlaze djeca iz školskog autobusa te da se mogla dogoditi i puno veća tragedija da je kombi prošao samo desetak minuta kasnije.

Nije povukao ručnu?
Pretpostavlja se da vozač nije ostavio podignutu ručnu kočnicu, no istinu će utvrditi vještačenje vozila.

Pogledajte na vecernji.hr