Jubilej

Muzej krapinskih neandertalaca dočekao 250-tisućitog posjetitelja

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Muzej krapinskih neandertalaca dočekao 250-tisućitog posjetitelja
07.11.2011.
u 10:01
Ispred muzeja vidjeli smo televizijsku ekipu pa sam rekao sinovima: "Evo, sad ćete biti i na televiziji", a, eto, to se stvarno i dogodilo – rekao je otac.
Pogledaj originalni članak

U Muzeju krapinskih neandertalaca dočekan je 250-tisućiti posjetitelj, a obiteljska ulaznica pokazala je da je to obitelj Stapić iz Zagreba, koji su lijepo vrijeme iskoristili za izlet u Zagorje. Jedinstvenu kulturnu atrakciju, novi dom krapinskih neandertalaca, obitelj Stapić htjela je posjetiti od kada je Muzej otvoren za javnost, a sada je njihov dolazak i nagrađen. Voditeljica muzeja, viša kustosica Vlasta Krklec dočekala je bračni par Romea i Ivku te sinove Filipa i Niku te im uručila novu monografiju muzeja – Arhitektura i postav.

– Ovo je lijepo iznenađenje za nas. Ispred muzeja vidjeli smo televizijsku ekipu pa sam rekao sinovima: "Evo, sad ćete biti i na televiziji", a, eto, to se stvarno i dogodilo – rekao je Romeo, inače pomorac, rodom iz Splita. Postavom je oduševljena i njegova supruga Ivka. 

– Naša sinovi zainteresirani su za razvoj čovjeka, a postav jasno posjetiteljima vizualizira cijeli proces ljudskog razvoja – rekla je Ivka.

U dvadeset mjeseci od kada je otvoren ovaj muzej, brojčanik se stalno vrti. 

– Naša je želja da svakog posjetitelja kojeg zadesi okrugla brojka prigodno nagradimo, za sjećanje na dolazak u Krapinu. Posjetitelj kupnjom ulaznice ima veoma šaroliku ponudu. Može birati hoće li daleku prošlost doživjeti uz pomoć audiovodiča na osam jezika, uz stručno vodstvo ili pak putem legenda kroz sam postav, koje su na tri jezika. Postoji velik interes i za infokioske. Od samog otvaranja muzej radi na obogaćivanju ponude, kaže V. Krklec. 

– Osim interaktivnog DVD-a, tu je i prvi dio monografije o stvaranju ove kulturno-turističke institucije. I ponuda suvenira stalno se proširuje, pa je taj krapinski “biser” koji danas spada među najposjećenije muzeje na hrvatskoj, ali također i na svjetskoj turističkoj karti, doprinio i razvitku Grada, ali i cijele ove naše regije, istaknula je na kraju voditeljica Muzeja krapinskih neandertalaca Vlasta Krklec.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KU
kukuriku
19:19 12.11.2011.

..najbolji je oni u sredini, koji slicí na ex-Precednika...i komandira..!!..-:))