sukobi na HRT-u

Na dnevnom redu i rasprave o smjenjivanju B. Vukšića i S. Luks

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
Na dnevnom redu i rasprave o smjenjivanju B. Vukšića i S. Luks
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
18.04.2012.
u 21:00
Govorit će se i o razrješenju pet članova Programskog vijeća HTV-a. No, moguće je da SDP-ovi članovi Odbora sruše dnevni red
Pogledaj originalni članak

Stanje na Hrvatskoj radio televiziji (HRT) te pogotovu izmjene Zakona o HRT-u sve više podižu tenzije oko ovog državnog (ili javnog) medija, a one bi mogle eskalirati sutra na sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Taj dojam prenijeli su nam političari, članovi Odbora, nakon što su vidjeli dnevni red sjednice. Sporna im je već prva točka dnevnog reda - izvještaj predsjednika Odbora Branka Vukšića iz stranke Hrvatskih laburista o stanju na HRT-u.

Pitanje je kako može saborski zastupnik izvještavati o stanju na HRT-u? No, Vukšić pojašnjava da je možda nespretna formulacija u dnevnom redu, a da se radi o sažetku njegovih aktivnosti u protekla tri mjeseca u odnosu na HRT, Hinu i Vjesnik.

Raspravljat će se i o 
razrješenju pet članova Programskog vijeća HTV-a koji su dali ostavke.

Vukšić kaže da to nije prije stavljao na dnevni red jer je očekivao da će se ostvariti najave o brzom donošenju novog Zakona o HRT-u i njegovu usvajanju u hitnoj proceduri, no još nema ni zakonskog prijedloga. Jedini prijedlog koji postoji, kaže, onaj je koji su napisali laburisti.

Raspravit će se i o zahtjevu predsjednice Programskog vijeća HRT-a Nade Zgrabljić Rotar za razrješenje Branka Vukšića s funkcije predsjednika Odbora.

Polemiku bi moglo izazvati stavljanje na dnevni red zahtjeva članova Nadzornog odbora HRT-a za razrješenje predsjednice NO Silvije Luks-Kalogjera koji je podnesen još u veljači. No, nije isključeno da SDP-ovi članovi Odbora sruše dnevni red.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
malamlak
23:24 18.04.2012.

ne kužim kaj se tamo događa ali znam da program nikad nije bio bolji, osim što su počeli uvoditi srbizme nakon 4, prosinca, treba ih malo potkrestai da ih bude manje a efekti bolji i to je to!

VN
van ness
06:11 19.04.2012.

Silviju Luks poslati u mirovinu i zabraniti joj da ubuduce gleda TV, a kamoli da sudjeluje u bilo cemu. Vukusicu treba ostaviti vise vremena za rad u stranci laburista, jer sto vise vremena u blizini Lesara to vise mogucnosti za mlacenje prazne slame...A od njih je koristi kao i od one krave koja daje 20 litara mlijeka pa ga prolije!

AN
Ana33
06:37 19.04.2012.

Javna je tajna da Josip Popvac i njegov intimus Mislav Stipić \"UREĐUJU\" televizijski program... osobito Stipić... Njegov posljednji upad pred TV ekrane kad je pljuvao Silvijuu Luks Iznad je civilizacijskoga mjerila!