Počele pripreme za moguću invaziju SAD-a

Na Kubi započela najveća vojna vježba u posljednjih pet godina

Foto: Reuters
Na Kubi započela najveća vojna vježba u posljednjih pet godina
27.11.2009.
u 13:39
Iako je američki predsjednik prošlog tjedna jamčio da SAD nema namjeru napasti Kubu, tamošnja vlada pokrenula je vojnu vježbu nazvanu "Bastion 2009".
Pogledaj originalni članak

Kuba je započela najveće vojne vježbe u posljednjih pet godina kako bi se pripremila za moguću invaziju SAD-a, prenose kubanski državni mediji.

Vojni vođe izjavili su da "postoji realna mogućnost vojne agresije protiv Kube" premda je nakon pet desetljeća neprijateljstva nagoviješteno odmrzavanje odnosa dviju zemalja kada je za američkog predsjednika izabran Barack Obama, koji je prošlog tjedna jamčio da SAD nema namjeru napasti Kubu.

Vojne vježbe nazvane "Bastion 2009" pored toga imaju za cilj da se vojska pripremi za socijalne nerede, koje bi Washington mogao potaknuti prije invazije, u vrijeme ekonomske krize na Kubi. Kubanski predsjednik Raul Castro pozvao je u četvrtak navečer Kubance da se bore sve dok ne svladaju neprijatelja. 

U vojnim vježbama koje će trajati do subote sudjelovat će 100.000 vojnika i rezervista.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

OB
-obrisani-
15:08 27.11.2009.

Santo - izvini ali jos vazi sporazum Kennedy - Hriscev. Vi Rusi maknete rakete s Kube, a mi Ameri obecamo, da necemo nikada napasti Kube. Moje komentar: i onako ce se taj rezim srusiti sam od sebe ko kula iz karata - nekako po rumunjskom principu ...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:12 27.11.2009.

Zato ruska riječ ... kako bi neki rekli, nevrijedi niti papira na kojem je napisana...

OB
-obrisani-
14:57 27.11.2009.

Sve mi se gace tresu pri pomisli da bi nas Kuba mogla napasti................-:)) ))