Kolumna

Nadan se obogatio na oranici, a ni kopao ni orao

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Nadan se obogatio na oranici, a ni kopao ni orao
12.11.2013.
u 12:00
Nadan Vidošević, predsjednik HGK, ne krije svoje, za hrvatske prilike, bajoslovno bogatstvo, ali tvrdi da je ono rezultat dobrog investiranja
Pogledaj originalni članak

Uskoro oštrije kazne za najjadnije

Skitnice će guliti zatvor, a ministri – krumpire

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, još u rujnu prošle godine pripremio je prijedlog zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Glas Istre primjećuje da je zakon napokon došao u Sabor na prihvaćanje pa će uskoro zaživjeti niz novih sankcija. Ubuduće će skitnicama prijetiti kazna od 2000 kuna ili 15 dana zatvora, a prosjacima 3000 kuna ili 20 dana zatvora. Još će gore proći oni koji se udruže radi prosjačenja jer im prijeti 10.000 kuna kazne ili 60 dana zatvora. A dok prosjaci gule kazne u zatvoru, ministri štetočine i dalje će guliti krumpir u pučkoj kuhinji. Sulejmanova šarma.

Dobro investiranje, još bolje informiranje

Nadan se obogatio na oranici, a ni kopao ni orao

Nadan Vidošević, predsjednik HGK, ne krije svoje, za hrvatske prilike, bajoslovno bogatstvo, ali tvrdi da je ono rezultat dobrog investiranja. Jutarnji je istražio jednu od njegovih dobrih investicija iz vremena dok je bio i predsjednik uprave Kraša. Vidošević je 2006. u malom mjestu Bratina pokraj Pisarovine kupio 430 hektara poljoprivrednog zemljišta za Kraš, ali i 150 hektara za sebe i suradnike. Zašto su Nadan i suradnici kupili silne oranice kada nisu namjeravali ni kopati ni orati, pokazalo se kada je općina prenamijenila zemljište, Kraš sagradio Krašograd, a cijena parcela strelovito porasla. Dobrom investiranju očito prethodi i dobro informiranje.

Ideje

SDP-ova vizija – vojarnu pretvoriti u kokošinjac

Mate Milardović, predsjednik imotskog SDP-a, pozdravlja odluku Vlade RH da u koncesiju na 99 godina preda prostor nedovršene vojarne u Glavini Gornjoj i već u Slobodnoj sipa poduzetničke ideje. Kompleks površine 100.000 četvornih metara s tek jednom sagrađenom zgradom Milardović bi prepustio nekom investitoru, ali ne bilo kakvom, već onome tko bi „uzgajao kokoši i osmislio proizvodnju jaja“. To se zove vizija razvoja – vojarne pretvoriti u kokošinjce.
Izlet u Peking
Stjepan Mesić bistrio politiku u CK KP Kine
Stjepan Mesić, bivši predsjednik, prema pisanju Jutarnjeg, posjetio je u Pekingu Centralni komitet Komunističke partije Kine. Iz šture vijesti ne znamo je li im pružio podršku ili je otišao po instrukcije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

CE
cezarprvi
13:39 12.11.2013.

Skitnice i prosjaci dobe za to što rade stvarni zatvor i stvarnu kaznu zato ,jer nisu upropaštavali državu,dok političari bez obzira o kojoj se zemlji radi imaju u "zatvoru" computer,mobitel,pravo na izlaz itd.

BF
brkonja fra brkati
13:27 12.11.2013.

Nadan je hrvatska verzija Ostapa Bendera.Nije jedini jer ih ima još,ali on je svakako jedan od simbola,sa vječnim trijumfalnim izrazom lica,koji kao da poručuje :" Ne možete mi ništa,štogod da pokušali jer sam pametniji i sposobniji od svih vas" !!

VO
voice
13:49 12.11.2013.

on bi bio čak i predsjednik sram ga može biti.