Maturalna putovanja

Najpopularnija odredišta još uvijek Prag i Španjolska

Foto: 'Antonio Bronic/Vecernji list'
Najpopularnija odredišta još uvijek Prag i Španjolska
09.06.2010.
u 08:05
Većina maturanata ide na maturalac, a u kutinskoj srednjoj školi učenici, kao ni lani, neće nikamo.
Pogledaj originalni članak

Ekonomska kriza ni ove godine neće spriječiti maturante Sisačko-moslavačke županije da odu na nezaboravno srednjoškolsko putovanje. Najpopularnija odredišta za maturalac su i dalje Češka, Nizozemska te Španjolska. No, Grčka se ove godine nije našla na popisu odredišta naših maturanata. Jesu li razlog nemiri ili visoka cijena, ravnatelji škola nisu komentirali.

U Prag potkraj ljeta putuju sisački gimnazijalci i učenici Srednje škole Glina. Cijena toga putovanja, koje uključuje i obilazak Budimpešte te Beča, preko agencije Speranza za šest dana iznosi nešto više od 2.000 kuna.

Mladi Novljani i učenici sisačke Tehničke škole na putu do španjolskog Lloret del Mara i Barcelone vidjet će i Azurnu obalu, Monaco, Nicu te Cannes, a cijena sedmodnevnog puta je oko 3.400 kuna.

– Ovo je još uvijek najpovoljnija ponuda – objasnila je v.d. ravnateljice Tehničke škole Lahorka Zec.

U Amsterdam uputit će se dio sisačkih gimnazijalaca. Osam dana u nizozemskom gradu platit će oko 4.500 kuna. Učenici kutinske Srednje škole Tina Ujevića ove godine, kao ni lani, neće ići na maturalno putovanje.

– Zbog krize smo na Nastavničkom vijeću odlučili da nećemo ići izvan države, a učenici ne žele u domovinu. Tako smo zajedno s roditeljima i učenicima donijeli odluku da nećemo nikamo na putovanje – kazao je Jakov Novokmet, ravnatelj kutinske Srednje škole Tina Ujevića.

Egzotična odredišta, poput Tunisa ili Egipta, još nisu zainteresirala učenike Sisačko-moslavačke županije, iako ta mjesta postaju sve popularnija za maturalna putovanja među ostalim đacima u Hrvatskoj. Po cijeni, osmodnevni izlet u Tunis, koji uključuje obilazak nekoliko gradova, nije skuplji od Amsterdama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.