Tuča, bujične poplave...

Najviši stupanj upozorenja: Stiže nevrijeme i olujni udari, crveni meteoalarm upaljen za dvije regije

Foto: Bruno Fantulin/Pixsell
Najviši stupanj upozorenja: Stiže nevrijeme i olujni udari, crveni meteoalarm upaljen za dvije regije
23.06.2023.
u 12:55
Izdali smo najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava, upozorio je DHMZ.
Pogledaj originalni članak

Nakon nekoliko dana sparine i visokih temperatura, u Hrvatsku stiže promjena vremena. Još danas vruće i sparno, no sa sjeverozapada slijedi jače naoblačenje, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme s tučom, donosi DHMZ.

Na kopnu će slab i umjeren jugozapadni vjetar naglo okrenuti na umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni, mjestimice s olujnim udarima. Duž Jadrana će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, a u noći na subotu će na sjevernom i srednjem dijelu okrenuti na jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 °C.

VEZANI ČLANCI:

Za dvije regije DHMZ je upalio crveni meteoalarm, odnosno upozoravaju na izuzetno opasno vrijeme. U crvenom su osječka i zagrebačka regija, dok je ostatak zemlje u narančastom ili žutom. "S hladnom frontom danas popodne stižu jaki konvektivni procesi u obliku grmljavinskih nevremena. Stoga smo izdali najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava", upozorio je DHMZ na Twitteru.

Foto: DHMZ

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.