VARAŽDIN

Nakon navlačenja s oporbom, Čehok povukao prodaju Aquacitya

Foto: 'Marko Jurinec/Vecernji list'
Nakon navlačenja s oporbom, Čehok povukao prodaju Aquacitya
20.11.2010.
u 19:54
Raspisat će se novi natječaj za prodaju "varaždinskog mora", a prije toga novi sudski vještak izvršit će novu sudsku procjenu zemljišta i objekta
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Aquacity, u vlasništvu grada Varaždina na kraju nije prodana. Iako je nakon povlačenja tvrtke Gumeko, ostala ponuda tvrtke Aquatehnika od 3 milijuna kuna, gradonačelnik Ivan Čehok povukao je prijedlog o prodaji sa sjednice Gradskoga vijeća Varaždina. Nakon dužeg natezanja s oporbom, iako je mogao izglasati prodaju većinom koju ima u Vijeću, odlučio je neka se zatraži nova procjena sudskoga vještaka o vrijednosti zemljišta i restorana te će se raspisati novi natječaj.

Inače, Aquatehnika je tvrtka u 100-opostotnom vlasništvu gradskoga komunalca Varkoma, koji pak je u 51-postotnom vlasništvu grada Varaždina. Varkom pored Aquacitya već ima pročistač (koji učestalo smrdi kupačima), a kupnjom zemljišta izgradili bi i bioplinsko postrojenje, stoji u ponudi.

- U tome postrojenju zbrinuo bi se mulj koji nastaje na pročistaču, a nastajala bi i energija – objasnio je prisutnima Slavko Vegar, vijećnik zaposlen u Varkomu. Kupanje i šetnica pak bi Varaždincima ostali na besplatno korištenje.

No do daljnjega od toga ništa.

- Ljudi ovo nema smisla, tražiti novu procjenu vrijednosti. To je samo knjigovodstvena vrijednost. Recimo da novi vještak i procijeni na milijun kuna više, mislite da će Varkom doći i reći: „u redu, evo vam još milijun kuna povrh ona tri na našu ponudu“? Bitno je jedino što neka tvrtka misli koliko nešto vrijedi i koliko joj može donijeti te naravno, koje dugove to sa sobom donosi – komentirao je vijećnik Ivica Dubovečak.

Robert Podolnjak (HSS) pak je još jednom upozorio na čudne razlike u procjenama u 2006. godini, kad je grad kupio Aquacity te sad.  Tad se, kaže, kupilo 30-ak tisuća kvadrata, po cijeni građevinskog zemljišta, a sad se prodaje više od 40 tisuća kvadrata, ali kao livade i močvare. Smatra da je jedna od te dvije procjene bila gruba „pogreška“.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krka
15:09 21.11.2010.

Trula i bahata vlast koju moramo pod hitno mijenjati. Lažu svi; vlast da se održi radi sebe, oporba u nastojanju da dođe na vlast. Pitam dr. Hermana kad je na radnome mjestu, ako hodočasti po sjednicama i političkim sastancima?