Karamarko poručio:

'Nemamo dosta ruku u Saboru pa ćemo imati druge metode'

Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
karamarko
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
karamarko
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
karamarko
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
karamarko
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
karamarko
03.09.2012.
u 13:01
Jako smo ljuti na statističku podjelu Hrvatske na dvije regije koja je jaki udar na razvoj Slavonije. Ujednačeni razvoj Hrvatske ugrožen je zahvaljujući očito interesima koji nama još nisu jasni.
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – Uoči sudjelovanja na svečanoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske u povodu Dana županije danas se Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, kratko susreo s četvoricom slavonsko-baranjskih župana i saborskim zastupnicima HDZ-a. U izjavi novinarima potvrdio da HDZ neće skrštenih ruku promatrati kako vladajuća koalicija čini štetu slavonskoj regiji.

Statistička podjela Hrvatske pravno upitna?

– Jako smo ljuti na statističku podjelu Hrvatske na dvije regije koja je jaki udar na razvoj Slavonije. Ujednačeni razvoj Hrvatske ugrožen je zahvaljujući očito interesima koji nama još nisu jasni. Nemamo dovoljno ruku u Hrvatskom saboru, ovo je prešlo sve granice, pa ćemo očito imati i neke druge metode kako zaštititi Slavoniju. Pravno je to vrlo upitno. Oni su donijeli, odlukom Statističkog zavoda, derogirali su jedan zakon. Zakonom o regionalnom razvoju spominju se tri regije. U Strategiji razvoja isto tako tri regije… Odjedanput, drugovi se sjetili da trebaju biti dvije regije?! Kažem, ovo je strašan udar na razvoj Slavonije. Mi ćemo se boriti da sačuvamo i zaštitimo Slavoniju – rekao je predsjednik Karamarko.

Ratifikacija Sporazuma o granici s BiH nepotrebna 

Nakon svečane sjednice predsjednik Karamarko kratko je komentirao je najavu Vlade RH o ratificiranju Sporazuma o granicama sa susjednom BiH. - Opet, ubrzano i nepromišljeno. Mi predlažemo da doista ekperti kažu zadnju riječ. Bosna i Hercegovina je naša prijateljska država i mislim da u tom tonu taj problem trebamo i rješavati. Mi predlažemo osnivanje saborske komisije, dakle stručne, ekspertne, koja će pokušati riješiti taj problem i predlagati rješenja. Taj Sporazum ne treba još ratificirati. Doista, ne vidim čemu sada ratifikacija, nakon toliko godina, ako stvari nisu do kraja iskritalizirane, izjavio je T. Karamarko u Virovitici. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 72

ST
stefj
14:28 03.09.2012.

Ma sad, baš je ta podjela Hrvatske ključna... Da li su dvije regije bolje nego 3 ili 4? Sumnjam, u svakom slučaju vlada nije dala niti jedan argument zašto je promijenjena podijela. Ako se po regiji mogla uzeti određena količina novaca, onda su dvije regije promašaj, no ako to ima veze s brojem stanovnika, onda je skoro pa svejedno. No kako god, gdje je Karamarko do sada, pa ova vlada je napravila toliko štete povećanjem poreza, planskom ekonomijom, zatiranjem poduzetništva, itd. Što samo šute? Sve u svemu, uz ovakvu vladu i ovakvu oporbu, kako netko može i pomisliti da će nam biti bolje?

BI
bigred1
14:28 03.09.2012.

kasno k.marko na kosovo stiže..

Avatar madcap
madcap
13:15 03.09.2012.

Sad kad se Karamarko odlučio pobrinuti za Slavoniju, Slavonci mogu mirno spavati. Blago njima!