NEOBIČAN PRIZOR U AUSTRALIJI

VIDEO Uhvatili dvije ogromne zmije u borbi na krovu, stručnjaci objasnili da to znači samo jedno

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
06.07.2024.
u 22:44
"Mislim da su zmije imale hladno zimsko razdoblje, a onda udar vrućine. Dakle, čim se temperatura ponovno poveća, zmije se počinju razmnožavati", objasnio je hvatač zmija
Pogledaj originalni članak

Stručnjaci kažu da ovakav video borbe dvaju zmija može značiti samo jedno - početak sezone parenja. Naime, početak sezone parenja zimi indicira kako će se na proljeće izleći jako puno mladih zmija. Dva pitona uhvaćena su u borbi na vrhu nečijeg krova, a građani su isprve mislili kako se radi o parenju. "Nismo mužjake koji se ovako rano bore zimi vidjeli devet godina", rekao je Brandon Gifford iz Sunshine Coast Snake Catchers 24/7 za Yahoo News Australia, dodajući da razlog borbe blizina ženke iste vrste.

Na videu se vidi par zmija kako se propinju i pokušavaju nadvladati jedna drugu u Gympieju, sjeverno od Brisbanea u Australiji. Dok su mještani koji su snimali sugerirali da se pitoni pare, Gifford je rekao da su se zapravo borili, što može izgledati više kao "ritualizirani ples nego borba", pri čemu zmije pokušavaju gurnuti jedna drugu dok jedna na kraju ne odustane.

Gifford kaže da je to čudno za zimu, vrijeme za koje kaže da je "obično 'razdoblje hlađenja' za zmije, kada hiberniraju i izlaze iz svojih skrovišta samo ako je jako toplo". No, dodao je kako su ih ove godine neuobičajeno visoke temperature rano izmamile iz skrovišta pa su krenule odmah u akciju.

POVEZANI ČLANCI:

"Mislim da su zmije imale hladno zimsko razdoblje, a onda udar vrućine. Dakle, čim se temperatura ponovno poveća, zmije se počinju razmnožavati", objasnio je hvatač zmija. Gifford objašnjava kako to znači da moraju biti spremni za ranu i napornu sezonu parenja. "Nikada nisam vidio zmije kako se bore ovako rano", rekao je Gifford i dodao kako obično sezona parenja počinje tek krajem kolovoza.

>> FOTOGALERIJA Što ako vas ugrize zmija? Ove 3 zmije u Hrvatskoj su smrtonosne, evo što nikako ne smijete napraviti!

Foto: Pixabay
Riđovka
Foto: Pixabay
Riđovka
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Poskok
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Poskok
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Poskok
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Planinski žutokrug
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Planinski žutokrug
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Planinski žutokrug
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Poskok

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.