VELIKI UDARAC

Neočekivana posljedica ruske invazije na Ukrajinu: Nijemci bi mogli ostati bez važne namirnice

Foto: Pixabay/Ilustracija
Neočekivana posljedica ruske invazije na Ukrajinu: Nijemci bi mogli ostati bez važne namirnice
28.03.2022.
u 17:41
Najveće količine organske hrane za životinje dolazi iz Ukrajine.
Pogledaj originalni članak

Posljedice ruske invazije na Ukrajinu sve su vidljivije, a pogotovo kad je riječ o hrani s obzirom na to da je Ukrajina jedan od najvećih izvoznika žitarica u svijetu. Upravo zbog toga došlo je do neočekivanog problema s kojim će se morati suočiti Nijemci.

Udruga peradara u Njemačkoj, naime, upozorava kako bi moglo doći do nestašice organski uzgojene hrane, posebice jaja, piše Fenix-magazine.

- Ako isporuke organske hrane za životinje iz Ukrajine nastave propadati, uskoro bi se u Njemačkoj moglo proizvesti znatno manje organskih jaja - smatraju peradari.

Najveće količine organske hrane za životinje dolazi iz Ukrajine, a najveći broj njih ima zalihe do lipnja ili srpnja. Kažu ako potroše zalihe morat će kokošima davati neorgansku hranu, no tada jaja neće biti imati klasifikaciju 'bio' i izgubit će na kvaliteti i zaradi.

Važno je navesti kako su u Njemačkoj u posljednje vrijeme poskupila jaja od 50 do 60 centi po pakovanju.

VIDEO: Teške borbe kod Mariupolja. Ruske trupe pokušavaju doći do Kijeva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

XA
xaron
21:39 28.03.2022.

….kokošima če morati davati neorgansku hranu…Po definiciji organski spojevi su oni koji sadrže UGLJIK(C), a neorganski su oni koji NE sadrže ugljik. Dakle kokoši če dobivati hranu bez ugljika a sa mnogo željeza, sumpora, fosfora, bakra, cinka…Koje su ovo hluposti.

Avatar Barba
Barba
21:30 28.03.2022.

Organska i anorganska jaja??? Koji debilizam. Bit ćemo sretni da ne glođemo šoder jaja.

ZG
Zeljko Grabar
18:40 28.03.2022.

Pa to odmah ukazuje na skalu prioriteta demokratske Njemacke koja bi otprilike glasila: velika svinjska jeftina snicla, auto, po mogucnosti prezagrijani uredi, kobasice sa senfom, frikadele, godisnji odmor pa onda dolaze pitanja tko sve zadovoljava njihove kriterije demokracije odnosno koga bolje deru za svoje dobro. Zato i slaju tako izdasnu pomoc Ukrajni da bi osigurali organsku hranu za kokosi nesilice.