Slavonski Brod

Nezavisni Duspara složio većinu u Gradskom vijeću, HDZ ostaje u oporbi

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Nezavisni Duspara složio većinu u Gradskom vijeću, HDZ ostaje u oporbi
15.07.2021.
u 13:48
Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je zadovoljstvo što je gotovo dva mjeseca nakon izbora Gradsko vijeće napokon konstituirano
Pogledaj originalni članak

Danas je u Slavonskom Brodu iz drugog pokušaja konstituirano Gradsko vijeće. Tijesnu većinu složila je Nezavisna lista novog-starog gradonačelnika Mirka Duspare, koja u Gradskom vijeću ima devet mandata. Dusparinim su se vijećnicima priključili Matej Pudić iz Domovinskog pokreta i dojučerašnji SDP-ovac, a sada nezavisni Stribor Valenta. Novu većinu tako će činiti 11 od ukupno 21 vijećnika, dok su HDZ s koalicijskim partnerom HSP-om i Nezavisna lista Slavice Lemaić ostali u oporbi. Za novog-starog predsjednika slavonskobrodskog Gradskog vijeća izabran je Stribor Valenta, dok će njegovi zamjenici biti Anita Holub (HDZ) i Hrvoje Andrić (Nezavisna lista Mirka Duspare).

- Dogovorena je projektna suradnja između vijećnika Domovinskog pokreta, mene kao nezavisnog i liste Mirka Duspare. Razgovarali smo svi sa svima, mislim da se davala šansa da se što više ljudi uključi u suradnju, no na kraju je suradnja dogovorena između ovih aktera koje sam spomenuo - rekao je Valenta.

Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je zadovoljstvo što je gotovo dva mjeseca nakon izbora Gradsko vijeće napokon konstituirano.

- Bitni su programi i projekti. Sve što smo uključili u naš sporazum može se odraditi u ovom mandatu i u perspektivi koja je pred nama. Svi obećavaju milijarde koje dolaze u državu, šteta bi bilo da to i naš grad i županija ne iskoriste – rekao je Duspara.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JB
Jednonogi.Brabonjak
14:27 15.07.2021.

Jesu li Pujić i dojučerašnji sdpov ( bez imena) žetončići ?