izbori u varaždinu

Nezavisni kandidati prigovorili HNS-u zbog provjere listića

Foto: M. Hladika/PIXSELL
Nezavisni kandidati prigovorili HNS-u zbog provjere listića
17.10.2011.
u 11:32
Haenesovci su, tvrdi Z. Horvat, kandidat za gradonačelnika Varaždina, telefonski zvali svoje članove koji još nisu izašli na izbore te su ih animirali da izađu na glasanje
Pogledaj originalni članak

– Uputili smo usmeni prigovor na HNS-ovo provjeravanje glasačkih popisa, nakon čega su telefonski zvali svoje članove, koji još nisu izašli na izbore te su ih animirali da izađu na glasanje – rekao je danas na susretu s novinarima kandidat za varaždinskog gradonačelnika Zlatko Horvat, koji će se u drugom krugu izbora natjecati s Goranom Habušem.

– Zadovoljan sam rezultatima i načinom na koji smo odradili predizbornu kampanju. Mi smo lista bez podrške i logistike bilo koje stranke. Prezentirali smo se isključivo svojim imenima i dosadašnjim rezultatima. U sljedeća dva tjedna do drugog kruga izbora bit ćemo još prisutniji u javnosti, ali najviše kako bismo animirali što veći broj građana da izađu na glasanje – rekao je Horvat, kojeg je razočarao slab odaziv birača.

– To je dokaz zasićenosti ljudi politikom. S druge pak strane velik broj glasova za mojeg protukandidata odraz je stranačke poslušnosti HNS-a i SDP-a. Ne želimo da novog gradonačelnika izaberu dvije stranke nego svi Varaždinci. Upravo zbog toga želimo da u drugi krug izađe daleko više glasača.

Horvat se osvrnuo i na predizbornu kampanju koju je vodio njegov protukandidat G. Habuš.

– Završni skup koji su održali bio je ispod svake razine kulturne i pristojne komunikacije. Za razliku od njih, mi ne dobivamo direktive iz Zagreba tko će i kako voditi Varaždin. Ne zaboravite, za njihove čelnike Varaždin je žabokrečina – zaključio je Z. Horvat.

Prigovor, ali pismeni, uputio je i nezavisni kandidat Ladislav Ilčić. Riječ je, kaže, o biračkom mjestu u Aleji kralja Zvonimira, gdje je jedan njegov promatrač uočio da članovi biračkog odbora HNS-a uspoređuju popise birača sa svojim popisom, pa su svoje članove ili simpatizere koji još nisu izašli na izbore zvali da dođu na glasovanje.

– To nije u redu – kaže Ilčić.

U HNS-u kažu da su uredno zatražili i dobili popis birača od Ureda državne uprave.

– Samo je jedna gospođa pogledala je li joj sin na popisu – rekli su u HNS-u.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DE
denderi
15:12 17.10.2011.

čuj horvat zgubil si i imaš se pravo malo ljutiti kaj se ti srčeko ne rasplače ...no znaj da ima puno boljih od tebe

Avatar madcap
madcap
17:22 17.10.2011.

Tko gubi, ima pravo i ljutiti se. Svi bi voljeli da na lokalne izbore izađe više birača i da to građani shvate ozbiljnije. No, dogodi li se to, tada bi ovaj prikriveni hadezeov potrčko bio pobjeđen u omjeru 75 % : 25 %, a ovako će mu protukandidat dobiti samo 60-65% glasova.

OB
-obrisani-
22:55 17.10.2011.

u svim državama je dozvoljeno telefonski zvati svoje birače i zamoliti ih da izažu na izbore