O spornim izjavama:

Nikolić: Vukovar je u Hrvatskoj, ne svojatam ničiji dio teritorija

Foto: REUTERS/PIXSELL
Nikolić: Vukovar je u Hrvatskoj, ne svojatam ničiji dio teritorija
08.06.2012.
u 14:27
– Moj odnos prema Srebrenici potpuno je jasan. To je mjesto na kojemu su pripadnici mog naroda počinili strašan zločin i ja to nikada neću opravdavati – naglasio je Nikolić
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD – Dakle, Vukovar je na teritoriju Hrvatske. Ako bi u njemu bila većina građana srpske nacionalnosti, pa što. Imamo mnogo gradova u Vojvodini u kojima su u većini građani druge nacionalnosti, pa sve to može lijepo funkcionirati. Dakle, nemam namjeru svojatati bilo čiji dio teritorija, bilo koji narod – rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu agenciji Tanjug koji prenose svi važniji mediji u Srbiji, zamoljen da objasni spornu izjavu o Vukovaru.

Dodao je da su njegove riječi istrgnute iz konteksta.

Podsjetio je da je u svojim kampanjama govorio kako su "Knin i Vukovar bili srpski gradovi prema strukturi stanovništva, a ne u nekom drugom kontekstu" i naglasio da je još prije šest ili više godina rekao kako "Hrvatsku priznajemo u granicama u kojima je članica UN-a".

– Moj odnos prema Srebrenici potpuno je jasan. To je mjesto na kojemu su pripadnici mog naroda počinili strašan zločin i ja to nikada neću opravdavati. Ali, neću ni ići dalje od onoga što je o tom pitanju zaključila Narodna skupština Republike Srbije. Nacrt te rezolucije imao je u naslovu riječ "genocid", koju je potom zastupnička većina skinula, a pretpostavljam da je imala u vidu i pravne posljedice kvalifikacije tog zločina. Stoga ni ja neću dalje od toga ići – rekao je Nikolić odgovarajući na pitanje što je mislio nedavnom izjavom da "u Srebrenici nije bilo genocida".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 69

DU
Deleted user
14:40 08.06.2012.

kasno toma na kosovo polje stiže...

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
14:42 08.06.2012.

pa ovaj nije u stanju "svojatati" ni Kosovo jadnog li covjeka,sta lupeta............

DU
Deleted user
14:35 08.06.2012.

Kako je udarila američka lokomotiva, ona zelena Diesel!