Htjela je odustati

Nova prijevara s kriptovalutama: Žena detaljno opisala kako je ostala bez veće količine novca

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Bitcoin kriptovaluta
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
FILE PHOTO: Illustration shows representations of cryptocurrency Bitcoin
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
FILE PHOTO: A bitcoin is seen in an illustration picture taken at La Maison du Bitcoin in Paris
15.06.2023.
u 13:41
Zatražio je od nje fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa koje mu je i poslala, da bi joj se ponovno javio i rekao da je upravo osvojila iznos od 30.000 eura
Pogledaj originalni članak

Na jednoj društvenoj mreži stupila je u kontakt s nepoznatom muškom osobom, a potom su komunikaciju nastavili putem WhatsApp-a. Nagovorio ju je da se uključi u ulaganje u posao sa kriptovalutama. Epilog: prevarena je. Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 29-godišnjakinje koja je detaljno opisala način na koji je ostala bez veće količine novca. Prvo mu je uplatila 200 eura, a nakon toga joj se javio drugi muškarac koji se predstavio kao financijski broker i počeo joj objašnjavati kako teče ulaganje u kriptovalute. Htjela je odustati, no rečeno joj je da to više nije moguće.

Zatražio je od nje fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa koje mu je i poslala, da bi joj se ponovno javio i rekao da je upravo osvojila iznos od 30.000 eura. Samo treba uplatiti deset posto tog iznosa, oko 3100 eura, što je i učinila. Ista ju je osoba ponovno kontaktirala i rekla da zbog problema s računalom mora uplatiti 3600 eura kako bi mogla dobiti cijeli iznos od 30.000. - Nakon ponovnog kontakta i opravdanja zašto joj je se ne može uplatiti cijeli iznos te traženja dodatne uplate, shvatila je da se radi o prijevari, pa je daljnja komunikacija prekinuta - kažu u Policijskoj upravi varaždinskoj.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
03:46 16.06.2023.

To je najobičnija Ponzijeva shema koja cilja na ljudsku pohlepu. Prvo osvoji malo pa hajde još. I samo ne znam kako možeš vjerovati da te netko baš izabere da ti "pomogne" da se obogatiš samo tako.