ŽELE VOJNU NESVRSTANOST

Nova prijetnja iz Rusije, sada prema Finskoj i Švedskoj: 'Snosit ćete opasne vojne i političke posljedice ako uđete u NATO!'

Foto: Reuters/Pixsell
ruska vojska
Foto: PAVEL MIKHEYEV/REUTERS
Ruska vojska
Foto: REUTERS
ruska vojska
25.02.2022.
u 18:25
Predanost finske vlade vojnoj politici nesvrstanosti smatramo važnim čimbenikom u osiguravanju sigurnosti i stabilnosti u sjevernoj Europi, kaže glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova upozorila je i Finsku i Švedsku da će se suočiti s "opasnim vojnim i političkim posljedicama" ako pokušaju pristupiti NATO-u.

Zakharova je govorila na tiskovnoj konferenciji u Moskvi danas poslijepodne, gdje je upozorila da će pristupanje Finske ili Švedske NATO-u izazvati ozbiljan odgovor Moskve.

- Predanost finske vlade vojnoj politici nesvrstanosti smatramo važnim čimbenikom u osiguravanju sigurnosti i stabilnosti u sjevernoj Europi, dodala je ona. 

- Intenzitet interakcije između Helsinkija i Stockholma s NATO-om nije ništa novo. Vidjeli smo ovu politiku tijekom godina. No, Finska i Švedska ne bi trebale svoju sigurnost temeljiti na štetnoj sigurnosti drugih zemalja - rekla je Zakharova. 

VIDEO Ukrajinka o napadu: Nisam mislila da će se to zaista dogoditi u ovom životu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

NE
Nenad54321
19:17 25.02.2022.

Ha ha srbende ajde idite lajkajt na kurir i blic...

DU
Deleted user
19:01 25.02.2022.

Imate li vi u vl-u imalo srama? Brišete sve komentare koji su protiv crvenog patuljka. Ovo što radite neće vam dugo trajati. Podrška Ukrajini i Ukrajinskom narodu.

DU
Deleted user
19:09 25.02.2022.

Slava Ukrajini.